spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Rectificare bugetară: Cei mai mulți bani merg la învățământ

- Advertisement -
ADUNARE… Consilierii CLM Bârlad se adună la ședința ordinară a lunii octombrie pentru a aproba 29 de proiecte inițiale la care se adaugă un proiect peste ordinea de zi

ȘEDINȚĂ… La Primăria Bârlad are loc pe 28 octombrie ședința ordinară a Consiliului Local Municipal, unde se vor discuta proiectele de hotărâre inițiate de edilii orașului. Unul dintre cele mai importante este proiectul privind rectificarea bugetului local. Având în vedere că deja frigul bate puternic „la ușa” instituțiilor de învțământ, acolo se duce cea mai mare parte din sumele alocate, dacă vor fi aprobate de CLM Bârlad.

Bârlădenii trebuie să știe unde se duc banii bugetului local, mai ales că a venit deja sezonul rece și o criză energetică care sperie oamenii cu prețurile ce se anunță foarte ridicate la energie. Culmea este că, transparența decizională a primarului Dumitru Boroș a ajuns inexistentă, toți bârlădenii putând observa că pe facebook – ul primăriei și site-ul instituției apar doar laudele și osanalele pentru alesul neamului și răspunsurile „tăioase” ale primarului Boroș, atunci când este criticat! Vă facem cunoscut proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local, și anume care sunt vărsămintele din secțiunea de funcționare a bugetului local.

În secțiunea Funcționare:

Se înregistrează venituri din repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale în sumă de 220.500 lei. Se mai înregistreaza și venituri în sumă de 21.000 lei din hrana copii (internate și cămine) plătite de părinți. Se alocă suma de: 38.000 lei transferuri cheltuieli curente DAPPC; 100.000 lei pentru plata apa meteo domeniul public. Se diminuează cu sumele de 100.000 lei plata medicamente Centre Covid și 47.400 lei alte cheltuieli de la Serviciul Situații de Urgență.

La învățământ sunt următoarele alocări:

Se aloca sumele de: 1.800 lei pentru plăți la Grădinița nr 8 Bârlad; 7.500 lei pentru festivități aniversare 50 ani de la înființare Școala M.C. Epureanu și 5.000 ron pentru achiziționarea de 33 seturi de mobilier (pupitre și scaune) la Școala M.C. Epureanu; 2.600 pentru decontare naveta cadre didactice cu domiciuliul în altă localitate și suma de 3.500 pentru achiziționare cărti bibliotecă la Școala Gimnazială „Vasile Pârvan; 30.000 lei pentru plata alocației de hrană și îmbrăcăminte, la Școala Gimnazială „lorgu Radu” Bârlad; 2.500 lei pentru dezinfectări și alte bunuri și servicii pentru întretinere și funcționare; suma de 12.000 lei pentru achiziție mobilier, aparatură și alte active corporale la Liceul Pedagogic „loan Popescu”; 23.600 lei pentru bunuri și servicii la Grădinița nr 2. Bârlad; 3.000 lei pentru transport la Școala Gimnazială Principesa „Elena Bibescu” Bârlad; 20.000 lei pentru obiectiv supraveghere video și instalație aspersoare teren la Creșa nr 2. „Mircea Cel Bătrân”; 7. 245 lei plăți utilități , 9.000 lei autorizare ISU și suma de 21.000 lei pentru hrană , masă copii plătită de părinți la Creșa nr. 2 „Mircea Cel Bătrân”; 72.017 lei pentru plată burse elevi și se diminuează cu suma de 20.000 lei obiectiv supraveghere video și instalație aspersoare teren de la Școala „Stroe Belloescu” Bârlad; 50.000 lei pentru competiții și plăți contracte de activitate sportivă la Club Sportiv Rugby Bârlad.

La Secțiunea de Dezvoltare

Se alocă suma de 38.000 lei la Alte Servicii Culturale; suma de 46.000 lei de la Alte Servicii în Domeniul Locuințelor, serviciilor și dezvoltării locale; se diminuează suma de 10.000 lei de la Alte cheltuieli pentru acțiuni generale economice și suma de 36.000 lei de la Alte cheltuieli și acțiuni sanitare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Dar cei 200 mii lei smenuiti la Gradinita Licurici (vorba lui Basescu: Decat sa o sug la mai multi licurici mici o sug de la un licurici mare!) cum ii acoperiti? Luati de la alte scoli si gradinite pentru a acoperi neregulile de la acea gradinita, unde ce sa vezi lucreaza prietenii celor care conduc Primaria?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.