spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Rectificarea bugetului local: sume mari pentru Spital, DGASPC și eficiență energetică la școli

- Advertisement -
BANI… CLM Bârlad a alocat sume din buget pentru spital, Direcția Administrării Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor, pentru școli, pentru transportul public dar șI pentru echipa de rugby municipală.

ALOCĂRI… CLM Bârlad, întrunit în ședință ordinară, a alocat sume mari de bani din buget pentru spital, Direcția Administrării Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor, pentru școli (bani pentru eficiența energetică), pentru transportul public, reintrat în subordinea CLM Bârlad), pentru RC Bârlad (echipa de rugby municipală) și alte solicitări. Vărsămintele din secțiunea de funcționare a bugetului local s-au diminuat cu suma de 364.000 lei, iar cele din valorificarea unor bunuri ale instituțiilor cu suma de 1.666.000 lei. Sumele pentru Aquavas – Sucursala Bârlad, sunt și ele în sumă de 273.340 lei.

Cei 20 de consilieri locali bârlădeni au aprobat pe 27 aprilie următoarele alocări privind rectificarea bugetului local: 8900 lei pentru sistemul de iluminat statuia lui George Enescu din gradina publică; 534.050 lei reprezentând transferuri sume de capital în domeniul sănătății; câte 100.000 lei pentru Eficienta energetică a școlilor : Școala nr 10 „Stroe Belloescu”, Școala nr 9 “Manolache Costache Epureanu” și 80.000 de lei pentru Școala nr 6 „Victor Ion Popa”. S-a mai alocat suma de 100.000 lei pentru Audit energetic clădiri rezidențiale, 26.180 lei pentru PUZ proiect tip construcție Creță din Str. Cpt Grigore Ignat, 12.000 lei pentru Studiu istoric pentru PUZ monumente, precum și 135.000 lei pentru Amenajare dispecerat (pentru transport) zona centrală. S-a alocat suma de 273.340 lei pentru plata decolmatării canalului deschis zona Învățăturii pentru Aquavas, 37.660 lei pentru transfer sume de capital pentru DAPPC . S-au mai alocat 10.100 lei pentru PT construire centrală termică la Cantina de ajutor social și 40.000 lei pentru reabilitare și curățare canal deschis de-a lungul străzii.

La DAPPC Bârlad se înregistrează venituri pe capitolul “subvenții pentru instituții publice “ în sumă de 37.660 lei, sume ce sunt alocate următoarelor obiective – execuție rețea iluminat, gazon natural la Stadion în sumă de 36.712 lei – Actualizare documentație tehnico economică Cimitir Eternitatea – suma de 948 lei. La Clubul sportiv Rugby Club Bârlad se înregistrează venituri pe capitolul “subvenții pentru instituții publice SF “ în sumă de 150.000 lei, pentru Alte bunuri si servicii pentru intretinere si funcționare. Rectificările au fost aprobate în unanimitate pentru a se asigura concordanța dintre prevederile bugetare și cheltuielile ce urmează a se angaja.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Dar oamenii nu va întrebați de unde vor plății creșterile la buget stabilite de voi? Chiar vreți sa va ia cu asalt și sa va distruga.Ce ati făcut sa creșteți veniturile la bugetul local,în afara creșterii de taxe pe care orice prost o știe face???

  2. Dom primar 135000lei sa faci o ghereta unde să se vândă bilete și abonamente , nu vi se pare ca e o suma cu care poți sa faci o locuință la roșu?
    Cât o mai ardeți cu Bobeica la ciordeles?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.