Rectori aleși pe viață. Inițiatorul legii, senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu: Dacă e ales, de ce trebuie să-l limităm?

Șefii universităților și-ar putea păstra mandatul pentru totdeauna, dacă președintele Klaus Iohannis va promulga modificarea aprobată de senatori la Legea Educației. Amendamentul a fost depus de deputatul PSD Tit-Liviu Brăiloiu, la un proiect de lege cu modificări în domeniul învățământului militar. Acesta prevede pentru toate universitățile că “durata mandatului de rector este de 4 ani. Mandatul poate fi reînnoit”. Asta înseamnă că rectorii nici măcar nu vor mai trebui să se suspende din funcție pentru a putea obține un nou mandat. Sorin Cîmpeanu, rectorul USAMV, a afirmat, la Digi24, că abilitățile de management ale unui rector nu se învață peste noapte.

Până acum, legea limita la strict două numărul maxim de mandate pe care îl putea avea o persoană în fruntea unei universități.

Rectorii universităților Politehnica București, SNSPA, USAMV București sau cel al Universității de Vest din Timișoara sunt doar câțiva dintre șefii universităților aflați deja la al treilea mandat.

Reprezentanții studenților au criticat dur această modificare adusă de Senat, care – spun ei – are scopul de a permanentiza anumite persoane la conducerea universităților și nu îmbunătățirea unui sistem de învățământ. Studenții îi cer președintelui României să trimită legea înapoi în Parlament. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/rectori-alesi-pe-viata-initiatorul-legii-senatorul-psd-tit-liviu-brailoiu-daca-e-ales-de-ce-trebuie-sa-l-limitam-1388971
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ