3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Recursul compensatoriu îl poate elibera si pe Silviu Burada, ultimul violator din Vãleni rãmas în închisoare

CADOU…Condamnat la 10 ani de detentie dupã ce a fost acuzat de viol, Silviu Burada, cel de-al saptelea violator din Vãleni are sanse sã scape de puscãrie dupã mai putin de 5 ani petrecuti în spatele gratiilor. Acest lucru este posibil datoritã vestitului recurs compensatoriu care a scos din puscãrii mii de infractori, multi dintre ei periculosi. Pentru Burada, un prim pas spre libertate va avea loc în 17 decembrie, când magistratii Judecãtoriei Vaslui vor judeca cererea de eliberare conditionatã. Povestea violului din Vãleni a început în 2015. La mai bine de un an de la comiterea faptei, magistratii ieseni au dat pronuntarea sentintei definitive. Cea mai mare pedeapsã, de 10 ani, a primit-o Silviu Burada, cel care, în opinia procurorilor, a organizat orgia.

Sfãrsitul de an poate veni cu vesti bune pentru cel de-al saptelea violator din Vãleni, Silviu Burada, cel considerat de procurori organizatorul întregii orgii din 2015. Beneficiar al recursului compensatoriu, chiar dacã a executat mai putin de jumãtate din pedeapsã, Silviu Burada va afla decizia judecãtorilor privind eliberarea sa conditionatã în data de 17 august când a fost programatã sedinta, la Judecãtoria Vaslui. Si asta pentru cã, datoritã actului normativ care a scos din puscãrii mii de infractori periculosi, Burada a reusit sã îndeplineascã fractia de pedeapsã necesarã eliberãrii conditionate. Toatã povestea de la Vãleni a început în 2015 si s-a încheiat la mai bine de un an, cu condamnarea definitivã a tinerilor acuzati de viol. Curtea de Apel Iasi s-a arãtat neiertãtoare si fatã de cei sapte violatori. Astfel, cel considerat „capul rãutãtilor”, Silviu Burada, a primit 10 ani de închisoare cu executare. Initial, acesta a fost trimis dupã gratii pentru 8 ani si 4 luni. De asemenea, acestuia i-a fost interzis dreptul de a comunica cu victima sau cu pãrintii acesteia si sã se apropie de locuinta acestora pentru o perioadã de doi ani dupã executarea pedepsei. Complicele lui, cel cu care era în masinã atunci când fata a fost luatã de pe stradã, Paul Andrei Burlacu, a primit 8 ani si 8 luni de închisoare cu executare dupã ce Judecãtoria Vaslui îi condamnase, în august, la 7 ani de închisoare. De asemenea, pedeapsa complementarã a fost dictatã si pentru acest inculpat. Petricã Bolboceanu, al treilea dintre violatorii din Vãleni, a fost trimis dupã gratii pentru urmãtorii 8 ani si 6 luni. Silviu Avãdanei, condamnat, în august, de cãtre magistratii vasluieni, la 7 ani de închisoare, a primit, de la Curtea de Apel Iasi, 8 ani de închisoare. Alin Dumitru Rotaru a fost condamnat la 6 ani si patru luni de închisoare dupã ce, initial, acesta primise 5 ani si 8 luni , iar Ioan Surleac a primit 6 ani de închisoare, cu douã luni mai mult fatã de pedeapsa initialã.

Faptele pentru care cei sapte violatori au fost condamnati

RECHIZITORIU…Cercetãrile au fost demarate de politisti în seara de 10 noiembrie 2014, în urma unei sesizãri primite de la tatãl unei tinere, din comuna Muntenii de Sus. În urma investigatiilor efectuate de politisti, a rezultat faptul cã în seara respectivã, în jurul orei 19:30, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu Silviu Ovidiu Burada, de 20 ani, si Paul Andrei Burlacu, de 27 ani, iar acestia s-au oferit sã o conducã cu autoturismul la domiciliu. A acceptat pentru cã îl cunostea pe primul dintre ei, însã tocmai acesta s-a dovedit a fi capul rãutãtilor. Au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localitãtii Vãleni, unde i-au chemat pe Silviu Avãdãnei, de 21 ani, Petricã Bolboceanu, de 22 ani, Ionut Bogdan Boicu, de 20 ani si Alin Dumitru Rotaru, de 18 ani. Amãnuntele legate de ceea ce s-a întâmplat în cazul violatorilor din Vãleni sunt cutremurãtoare si majoritatea nu pot fi scrise sau spuse în cuvinte. Cert este faptul cã cei sapte violatori au dat dovadã de sadism si au fãcut tot ce le-a stat în putintã pentru a-si umili si dezumaniza victima. Dupã ce a fost luatã cu masina de cãtre Silviu Ovidiu Burada si Silviu Avãdãnei, fata a fost dusã pe un câmp din apropierea localitãtii Moara Domneascã. Ajunsi aici, cei doi si-au amenintat victima cu bãtaia, au tinut-o de mâini si au dezbrãcat-o în pielea goalã. Chiar dacã fata plângea si-i ruga sã o lase în pace sã meargã acasã, cei doi au obligat-o sã întretinã raporturi sexuale normale, orale si chiar anale. Dupã ce a lesinat prima datã, a fost adusã în simtiri si apoi acuzatã de faptul cã ar juca teatru sã scape de chinurile la care este supusã. Dupã ce s-a reunit întreaga gascã de violatori, unul dintre ei a început sã o ameninte cu bãtaia si sã-i spunã cã nu va scãpa de ei decât dupã ce toti îsi vor satisface poftele animalice. Chinul fetei a durat mai bine de trei ore, timp în care a lesinat de douã ori. O datã a fost adusã în simtiri dupã ce a fost stropitã cu tuicã. Ajunsi în fata instantei de judecatã, tupeul violatorilor si a rudelor acestora a început sã dea pe afarã. Un exemplu în acest sens este legat de faptul cã, în momentul în care au fost adusi în fata magistratilor Tribunalului Vaslui, o rudã a unuia dintre inculpati a afirmat cã se nenorocesc sapte familii din cauza fetei. Nu au luat în seamã chinurile la care a fost supusã victima si singura problemã era cã acum sunt nevoiti sã dea socotealã, în fata legii. Ba mai mult, au încercat sã o discrediteze pe cea care le-a cãzut victimã acuzând-o cã ar fi întretinut relatii sexuale cu 12 persoane. Nu au luat în calcul faptul cã, atât timp cât au fortat fata sã întretinã raporturi sexuale cu ei, deja se poate discuta despre infractiunea de viol.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here