spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Reducerea CAS ar putea fi amânată pentru începutul anului 2012, potrivit MFP

- Advertisement -

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina a declarat, joi, că reducerea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS) ar putea fi amânată pentru începutul anului 2012, în funcţie de gradul de colectare a veniturilor la buget.

„În funcţie de colectările care se vor face până la jumătatea acestui an, se va stabili data când se va aplica reducerea cotei contribuţiilor”, a spus Gherghina. Acesta a explicat că, dacă „va merge bine colectarea”, reducerea CAS va fi aplicată începând cu jumătatea acestui an, existând în acelaşi timp posibilitatea amânării măsurii pentru începutul anului 2012.

De asemenea, urmează să se stabilească nivelul acestei reducerei, care va fi între 1 şi 3%, potrivit lui Gherghina. „Noi credem că sunt şanse ca această reducere să se întâmple până la jumătatea anului, dar trebuie să vedem cum merg colectările”, a subliniat secretarul de stat.

Coaliţia a decis luni ca CAS-ul pentru firme să fie redus începând cu jumătatea acestui an, de la 44, 5% la 41%, iar de la începutul lui 2012 cota unică ar urma la rându-i să fie redusă, de la 16% la 14% susţin surse politice.

Pe de altă parte, Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor, a declarat, pentru NewsIn, că problematica scăderii cotei unice va fi discutată săptămâna viitoare, mai precis miercuri, începând cu ora 10.00, de grupul de lucru format la nivelul Coaliţiei. El a refuzat să precizeze însă cu cât va fi redusă cota unică.

REALITATEA.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.