spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
25-sept.-2023

Referat DNA: Şeful CJ Argeş, acuzat că a dat fonduri europene unei firme apropiate fiului său

- Advertisement -

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este acuzat de procurorii DNA Piteşti că a dat un contract pentru reabilitarea a patru unităţi de învăţământ din fonduri europene unei firme apropiate fiului său.

Referatul în baza căruia procurorii DNA Piteşti au obţinut arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş arată că ancheta în cazul lui Constantin Nicolescu, a început la data de 2 aprilie 2009 când s-au sesizat cu privire la faptul că numitul Nicolescu, prin autoritatea sa, având în vedere şi calitatea de ordonator de credite, în mod continuat, a favorizat mai multe firme deţinute de persoane apropiate, de membrii ai familiei sau fini, în vederea obţinerii unor contracte pentru execuţia unor lucrări aferente programelor de modernizare a unităţilor de învăţământ sau infrastructurii urbane şi rurale.

Din aceleaşi document obţinut de România Liberă rezultă că procurorii DNA Piteşti îl suspectează pe Nicolescu de implicarea în afaceri ilegale cu retrocedări de terenuri. „De asemenea, din actul de sesizare a rezultat că preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, prin poziţia sa publică, a determinat obţinerea de avantaje materiale pentru apropiaţi sau rude, în detrimentul interesului public, la solicitarea unor primari, sau a intervenit în rezolvarea favorabilă a unor cereri de punere în posesie pe terenuri în baza Legii 18/1991 pentru persoane care nu aveau drept de proprietate”, se arată în referatul DNA.

Doi primari de municipii din Argeş, anchetaţi alături de Nicolăescu

Pentru frauda cu fonduri europene de aproape 900.000 de euro, procurorii DNA Argeş i-au mai pus sub acuzare, pentru că l-au sprijinit pe Nicolescu, pe alţi trei primari de municipii din Argeş: Andrei Ioan Călin – Câmpulung Muscel şi Gheorghe Nicuţ – Curtea de Argeş, dar şi primarul comunei Budeasa, Ion Ştefan. Ei au semnat, alături de preşedintele CJ Argeş, documentele din care rezulta, în mod fals că patru unităţi de învăţământ ar fi fost afectate de inundaţii deşi nu era aşa. Motivul: obţinerea unei finanţări de aproape 900.000 de euro pentru lucrări la acele unităţi de învăţământ. Banii au ajuns în cele din urmă la firma Zeus, o societate despre care procurorii DNA au informaţii că are legături strânse cu fiul şefului CJ Argeş, Costin Nicolescu.

Cum i-a cerut Nicolescu lui Penescu „ceva suplimente”

În ceea ce priveşte acuzaţia de luare de mită adusă preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu (mituitorul fiind Cornel Penescu, patronul echipei FC Argeş n.r.), procurorii DNA au depus la dosar mai multe stenograme ale unor interceptări ale convorbirilor telefonice. Astfel, dintr-o discuţie din 19 decembrie 2007, rezultă că după ce CJ Argeş a achiziţionat de la magazinele PIC aparţinând lui Cornel Penescu mai multe pachete cu alimente pe care le-împărţit pensionarilor din judeţ, Nicolescu i-a cerut lui Penescu „ceva suplimente”.

Stenograma discutiei din 19 decembrie 2007

Nicolescu Constantin: Noroc boierule!
Penescu Cornel: Traiti, v-am sunat si eu….
Nicolescu Constantin: Te-a cautat daca…Da, te-am cautat sa te intreb daca poti sa ma ajuti si pe mine cu ceva suplimente la povestea asta, ce am cumparat. Sau nu ?
Penescu Cornel : Pai suplimente in ce sens ? Sa va dau ceva pachete ?
Nicolescu Constantin : Ori pachete, ori altceva, ca mai de impartit si eu niste necazuri
Penescu Cornel : Aia, va dau sigur….suplimente. Pai da….cand ?
Nicolescu Constantin : Pai vezi cand poti, daca e maine dimineata, daca…
Penescu Cornel : Da, maine dimineata, da, ca…..Da ?
Nicolescu Constantin : Da. Bine, da-mi un semnal atunci. Da ?
Penescu Cornel : Bine domn presedinte, bine, sanatate
Nicolescu Constantin : Mersi mult, pa.

romanialibera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.