spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Registrul Auto Român: “Nu există o dată limită pentru montarea cauciucurilor de iarnă”

- Advertisement -
SANCȚIUNI… În cazul în care sunteți prinși pe un drum public acoperit cu gheață, polei sau zăpadă și nu aveți montate anvelopele de iarnă, riscați o amendă între 1.305 și 2.900 de lei

PRECIZARE… Registrul Auto Român a făcut, zilele trecute, un anunț pentru toți șoferii din România, îngrijorați că nu și-au montat anvelopele de iarnă.

RAR le transmite conducătorilor auto că legislația în vigoare nu prevede o dată limită pentru montarea cauciucurilor de iarnă. Așadar, nu există obligativitatea ca de la 1 noiembrie să aveți anvelope de iarnă la mașină. Totuși, “anvelopele specifice sunt necesare dacă mașina circulă pe un drum public acoperit cu gheață, polei sau zăpadă, indiferent de anotimp”, precizează RAR.

În cazul în care sunteți prinși pe un drum public acoperit cu gheață, polei sau zăpadă și nu aveți montate anvelopele de iarnă, riscați ”o amendă din clasa a IV-a de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte-amendă), adică între 1.305 și 2.900 de lei, dar se poate reține și certificatul de înmatriculare al vehiculului”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Ma doare-n pla mi-am luat cauciucurile cu tot cu jante în portbagaj ( rotile cu totul) și cand vad ca incepe sa fulgue, sa ningă trag undeva pe dreapta sau în vreo parcare si in maximum 30 de minute am cauciucuri de iarna :)))) sunt satul cate cauciucuri de iarna am uzat circulînd pe drum fara zăpada, chiar si vara am circulat….cu cauciucuri de iarna….gata mi-a ajuns….am ajuns si eu boier….ma doare la bască.acu sa ningă….ca nu vedeti ce schimbari climatice sunt? Seceta…jale mare….de cauciucuri nu ar fi mare problemă…dar cand nu ai ce sa pui in farfurie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.