2.2 C
Vaslui
03-dec.-2022

Registrul de Zilieri, verificat de cãtre Inspectia Muncii

- Advertisement -

CONTROALE…Având în vedere obiectivele specifice ale Inspectiei Muncii stabilite prin lege, în ultima perioadã s-a desfãsurat Campania nationalã privind verificarea modului de respectare de cãtre beneficiari a prevederilor legale privind exercitarea unor activitãti cu caracter ocazional desfãsurate de zilieri.

Campania nationalã a avut urmãtoarele obiective: identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri si luarea mãsurilor care se impun pentru nerespectarea de cãtre acestia a prevederilor legale privind exercitarea unor activitãti cu caracter ocazional, republicatã si a normelor metodologice de aplicare a acestei legi. De asemenea, campania a avut în vedere diminuarea consecintelor sociale si economice negative care derivã din nerespectarea de cãtre beneficiarii din domeniile controlate, identificarea beneficiarilor care utilizeazã munca copiilor si a tinerilor fãrã respectarea prevederilor legale. În cadrul campaniei au mai fost avute în vedere identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri în conditiile în care se impunea încheierea contractelor individuale de muncã si luarea mãsurilor ce se impun pentru respectarea de cãtre beneficiarii din domeniile care fac obiectul campaniei, a prevederilor legale în domeniul relatiilor de muncã sau determinarea beneficiarilor de a respecta obligatia de a înfiinta, completa registrul general de evidentã a zilierilor si de a transmite un extras al acestuia la Inspectoratul Teritorial de Muncã în raza cãruia societatea îsi are sediul, în termenul legal. De asemenea, actiunile de control au avut ca scop si prevenirea traficului de persone în scop de muncã, identificarea unor posibile de asfel de cazuri si sesizarea organelor competente. În cadrul campaniei au fost verificati 12 beneficiari de muncã zilierã, care utilizau 154 de lucãtori sezonieri zilieri, din care 76 de femei, 78 de bãrbati si 8 tineri sub 18 ani. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind exercitarea unor activitãti cu caracter ocazional, au fost sanctionati contraventional doi beneficiari de muncã zilierã si au fost dispuse 10 mãsuri obligatorii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Cum este viata asta ,subiectul asta nu interesează pe nimeni dar dacă punea un articol cu Nacu sau lacu adunau la vizualizări și comentarii mama mama dar pe sărăciile astea care lucrează la negru ca sclavii din zori pana în noapte exploatați de patronii evazionisti

  2. Vrăjeală! La Lipovăț sunt șmecheri care iau zilieri fara sa declare: Cumpănă Eugen, Ciocan Vasile, Bulboceanu{ferma de vaci Munteni), Morandi( femei la livrat pui noaptea) și mulți alții care au asociații,vii, porumb…

    • Peste tot este asa dar autoritățile statului sunt nepăsătoare . Sa meargă in campaniile agricole sa vadă dacă au registru de evidenta cu zilieri .sa meargă la ăștia de iau subvenții ptr sute de ha sau sute de animale sa vadă dacă au măcar 1 contract de munca . Este inadmisibil ca statul sa acorde subvenții și beneficii din buget la firme din agricultură care nu au 1 angajat. Mergeți când se culege via la marile ferme sau fermieri care se dau mari oameni de afaceri la tv dar în realitate sunt stăpâni de sclavi. Prima condiție de acordare a subvențiilor trebuie sa fie dacă ai angajați cu forme legale cu caracter permanent. În funcție de teren sau animale se pot impune prin lege un nr de angajați nu ai nu primești subvenții. Sunt pfa sau II în agricultură care primesc subvenții de sute de mii de euro anual dar nu au avut angajați niciodată. La unii animale se cresc singure terenuri se lucrează singurele. Sa ii mai vad la tv pe fermierii evazionisti ca nu găsesc forță de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.