spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

Reglări de conturi, cu interlopi, la CSM Vaslui: o banală ceartă la antrenamente s-a transformat în amenințări și procese în instanță

- Advertisement -
SCANDAL… Un antrenament desfășurat la sfârșitul lunii februarie s-a finalizat cu descinderea mai multor interlopi în vestiarul jucătorilor.

MUȘCHI ÎNCORDAȚI … Deși evoluează în liga a III-a, echipa de fotbal finanțată de Primăria Vaslui provoacă patimi nebănuite în rândul jucătorilor săi. Un antrenament desfășurat la sfârșitul lunii februarie s-a finalizat cu descinderea mai multor interlopi în vestiarul jucătorilor, și doar intervenția promptă a celor din staff-ul tehnic a făcut ca incidentul să nu se transforme într-o bătaie în toată regula. Totul a pornit după ce doi dintre componenții echipei, Sergiu Gîrdea și Vali Hagiu, și-au aruncat cuvinte grele în timpul antrenamentelor. La finalul exercițiilor, cel din urmă a mers la vestiare, a pus mâna pe telefon și și-a chemat în ajutor mai mulți prieteni, cunoscuți în lumea interlopă din Vaslui. Doi dintre aceștia ar fi intrat în vestiar, pentru a-l pune la punct pe Sergiu Gîrdea, însă au fost opriți înainte ca scandalul să degenereze. În urma conflictului, Vali Hagiu a fost exclus din lot și pus să se antreneze de unul singur, însă pentru că nu i s-au oferit toate condițiile, s-a adresat sindicatului fotbaliștilor, care l-a sfătuit să dea CSM Vaslui în judecată, ceea ce s-a și întâmplat. Până să se ajungă la această despărțire definitivă, conducerea clubului a încercat o împăcare, propunându-le jucătorilor să voteze dacă doresc revenirea lui Hagiu în lot. Din totalul de 23 de jucători, doar unul singur a fost de acord.

Vali Hagiu

Povestea lui Vali Hagiu la CSM Vaslui a început în vara anului trecut, când, rămas fără echipă, a fost cooptat în lotul roș-alb-albaștrilor. Înainte să semneze contractul cu clubul, Hagiu a fost folosit într-un amical cu Știința Miroslava, meci în care a suferit o accidentare gravă, care l-a ținut departe de teren mai bine de jumătate de an. În momentul accidentării, CSM Vaslui avea o obligație morală față de el, pe care și-a onorat-o oferindu-i un contract, cu un salariu destul de consistent, asigurându-i tototdată și cheltuielile privind recuperarea. Lunile au trecut, Vali Hagiu a reușit și s-a pus pe picioare, însă fix în momentul când se pregătea să revină pe teren, a dat cu bâta-n baltă. Se întâmpla pe 27 februarie a acestui an, în timpul unui antrenament susținut de echipă pe pista stadionului Municipal. După două serii de exerciții intense, staff-ul a dat o pauză bine-meritată jucătorilor, însă fiind mai odihnit ca restul colegilor săi, Vali a cerut reluarea exercițiilor, ceea ce l-a înfuriat pe Sergiu Gîrdea.

Sergiu Gîrdea

Acesta i-a cerut să-și respecte coechipierii, care abia mai respirau din cauza efortului depus. Între cei doi a izbucnit o ceartă, scurtată imediat de Gabi Crăciun, antrenorul de facto al echipei. Acesta a continuat să-și țină antrenamentul, fiind ferm convins că disputa dintre cei doi jucători ai săi s-a încheiat. Numai că după fluierul final, Vali Hagiu a alergat la vestiare, a pus mâna pe telefon și a chemat întăriri la stadion. În câteva minute, o mașină în care se aflau cinci bărbați, printre care și socrul acestuia, a oprit în fața vestiarelor.

“E totul în regulă?”

Gabi Crăciun

L-am contactat pe Gabi Crăciun pentru a-i cere să explice ce s-a întâmplat, după antrenament, la vestiare. “În timp ce echipa se schimba, în vestiare a intrat una dintre acele persoane chemate de Hagiu. A întrebat doar dacă e totul în regulă. Atât. S-a întors și a plecat afară. Ionuț Petricenco a fost cel care a avut inspirația să iasă după el, a anticipat într-un fel că Sergiu era așteptat. A vorbit Ionuț cu cei care așteptau în fața vestiarelor, i-a sfătuit să se urce în mașină și să plece, iar asta s-a și întâmplat. Dar dacă noi nu eram și ieșea Gîrdea de la vestiare fără să știe ce îl aștepată, cine știe ce se putea întâmpla. Jucăm totuși pentru echipa orașului, care e finanțată de Primăria Vaslui. Avem și noi niște reguli de respectat, nu putem să recurgem la astfel de gesturi. Cel mai dezămăgit de toată această situație sunt eu, pentru că eu am insistat ca Vali Hagiu să fie adus la echipă. Îl cunosc de când avea 13 ani și nu mă așteptam să facă așa ceva. În seara respectivă am vorbit cu ceilalți colegi din staff-ul tehnic și am decis să-l excludem din lot pe Vali Hagiu. Eram ferm convinși că, dându-și seama de greșelile făcute, va veni să-și semneze singur rezilierea contractului. A doua zi a fost anunțat că trebuie să semneze încetarea contractului, însă a refuzat, pe motiv că el nu a greșit cu nimic. Nu a vrut să semneze, prin urmare a fost informat că urmează să se antreneze singur”, ne-a declarat Gabi Crăciun.

Democrația de la CSM Vaslui

După câteva zile de penitență, conducerea CSM Vaslui a venit cu propunerea ca Vali Hagiu să fie readus în lot. Într-un exercițiu de democrație fără logică, propunerea a fost supusă votului, însă din cei 23 de jucători, doar unul a fost de acord. “Probabil că erau mai mulți, însă votul a avut loc după meciul cu Rădăuți, în care noi am fost învinși cu scorul de 2-0. Imediat după meci, Vali Hagiu a postat pe instagram scorul cu mesajul “karma”. Meciul cu Rădăuți a fost deosebit de important pentru noi, pentru că o victorie ne apropia foarte mult de play-off. La finalul celor 90 de minute, cu toții eram cu moralul la pământ, iar când am mai văzut și acea postare, normal că nu ne-a căzut bine. Nu poți să pretinzi că faci parte dintr-o echipă, când tu faci asemenea gesturi. Prin urmare, s-a votat ca Vali Hagiu să nu mai fie primit în lot”, a mai declarat Gabi Crăciun. Exclus din echipă și pus să se antreneze singur, Vali Hagiu a depus memoriu, prin sindicatul fotbaliștilor. Acesta a apelat la instanțele sportive, solicitând CSM Vaslui să-i plătească trei salarii restante și o sumă de bani cheltuită pe medicamente. Am încercat să-l contactăm telefonic și jucătorul exclus de la CSM Vaslui, însă acesta a refuzat să răspundă apelurilor redactorilor Vremea Nouă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

 1. Uitați și voi , unde se duc banii voștri☹️ de ce trebuie cetățenii orașului, să susțină un club de fotbal?!! De ce nu se privatizează, cum este in tarile serioase. Pentru ce dam bani, sa vedem bagabonți in tricouri de fotbal.
  Votez primarul care renunță la a da bani pentru sport. Sportul trebuie privat, nu plătit de cetățeni. Desființați aceasta mizerie🤮

 2. Interlopi! Vai c*** mamelor ce i-au născut! Faptul că 98% din populația vasluiului este liniștită și cu bun simț s-au ridicat acești invizibili cetățeni ai orașului care au ocupat aceste,, funcții” de interlop.

  • probabil esti născut după anii 2000!
   În comunism, mai ales la sfarsitul anilor 80 și începutul anilor 90 gradul de sălbăticie, mojicie, agresivitate și mârlănism al vasluienilor era la nivel MAXIM. Ura între semeni era efectiv ca o ciumă. Nu era zi fără scadaluri, bătăi fără motiv, furturi, ultraje, jugniri etc – toate înfapuite în diverse moduri de absolut toate păturile sociale. Se încuraja si era o practică tipică comunismului sovietic: bătaia și jignirea copiilor si adolescentilor tineri, ei erau perpetua țintă pt toată lumea: profesori, părinti, membri de partid, militieni, infractori, militari, golani de 2 lei, directori, țigani, portari, piețari toți tâmpitii analfabeți (asta erau si nu educați si civilizati cum pretind azi amnezicii)…egalite fraternite p.la mie uăi

   Asa zisii interlopi de astazi si proxeneti sunt parfum pe lângă dementa eră de bronz si tranzitia spre capitalismul-securist. PARFUM!!!

 3. Oare nu îi este rusine „INTERLOPULUI”
  Daca era bărbat rezolva problema, dar el „interbelic” suna pe fratele mai certat cu legea sa-i rezolve FRUSTRAREA😂.
  Am auzit că la Vaslui este „pușcărie”. Poate îl rezolva judecătorii cu un nou contract🤭

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.