9.2 C
Vaslui
26-mart.-2023

Regulamentul de organizare a școlilor, modificat: elevii nu mai pot fi exmatriculați, colectarea de bani de la părinți pentru atențiile profesorilor, eliminată

- Advertisement -
REGULAMENT… Noul regulament de organizare a școlilor elimină exmatricularea și totodată, orice echivoc cu privire la strângerea de bani de la părinți.

SCHIMBĂRI… Ministrul Educației consideră că dreptul la educație este de ordin constituțional. În consecință, exmatriculările mai pot fi făcute doar în cazul învățământului postliceal, pentru că nu e obligatoriu să treci de această bornă, este de părere Sorin Câmpeanu.

Noul regulament de organizare a școlilor elimină, totodată, orice echivoc cu privire la strângerea de bani de la părinți. “Până acum, a fost doar o regulă cu valențe de recomandare, care – precum știm – era des încălcată. Acum este ordin și vor exista consecințe”, a declarat ministrul. Ordinul lasă posibilitatea părinților să poată susține activitățile dedicate întreținerii, dezvoltării și modernizării bazei materiale a grupei/clasei și unității de învățământ prin acțiuni de voluntariat. În privința notelor pe care le vor primi elevii, maniera de calcul rămâne neschimbată. Elevii trebuie să aibă cu trei note mai mult decât numărul de ore săptămânale ale respectivei materii. De exemplu, atunci când școlarul are 3 ore de matematică pe săptămână, înseamnă că, la finalul anului, trebuie să aibă minimum 6 note. Nota finală va fi media aritmetică a acestora.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Fără exmatriculari. Interesant. Ca și cum stai în autobuz cu un nesimțit nespălat (deși exista săpun și cu prețul de 3 lei), sau cu un tip agresiv (la limita la care nu ai motive sa chemi politia), și nu poți sa scapi de ei….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.