22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Reguli de aur pentru voluntarii care ajută refugiaţi: „Este şi mai greu de rezistat dacă vă ataşaţi de fiecare caz“

Nu doar refugiaţii din calea bombelor ruseşti trăiesc drame, ci şi voluntarii care lucrează pentru a-i ajuta. O româncă stabilită în străinătate a oferit sfaturi preţiose pentru ca aceştia să nu fie copleşiţi emoţional.

O româncă stabilită în străinătate, Eliza Silvia Galoş, a transmis câteva recomandări pentru cei care lucrează pentru refugiaţii ucraineni.

Mesajul a fost postat în grupul Uniţi pentru Ucraina. Femeia împărtăşeşte din propria experienţă de voluntar cum ar trebuie să se comporte cei care oferă ajutor:

„Mulţi dintre voi sunteţi poate la prima acţiune de acest fel – umanitară, urgentă, constantă. Într-o ţară lângă una iî război. Nu renuntaţi la ceea ce faceţi, fiţi aproape de refugiaţi, dar luaţi-vă măsuri care să vă ajute la un echilibru, şi care nu vă duc la epuizare. Nu vă descurajaţi uşor când ceva nu merge, mai ales cu autorităţile, dar luaţi distanţă emoţională, atunci când este cazul. Vă scriu asta din prisma experienţei pe care am avut-o câţiva ani lucrând pe asistenţă umanitară, şi pe ţări cu conflicte sau dezastre naturale”, arată femeia pe pagina sa de socializare.

Citeste mai mult: adev.ro/r990iv

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here