10.1 C
Vaslui
19-sept.-2021

UPDATE! Reiser Bârlad nu va lucra azi în semn de protest față de propunerea primarului de desființare a societății

RĂZBUNARE… Pentru că nu l-a susținut politic, intrând în tabăra adversă din PNL, primarul Boroș vrea „capul” lui Buzamăt prin desființarea Reiserului!

UPDATE 2: Consiliul local Bârlad a aprobat proiectul de hotărâre privind studiul de oportunitate pentru fundamentarea modalității de gestiunii a serviciului public de administrare a drumurilor și străzilor din municipiul Bârlad, cu 15 voturi pentru, cinci abtineri și un vor împotriva. Astfel, SC Reiser nu va mai avea prioritate la lucrările de asfaltare din municipiul Bârlad. Pentru aceste lucrari, primăria Bârlad va avea doua solutii: fie va înființa un serviciu propriu care va gestiona acest domeniu, fie va organiza licitații publica la care se pot înscrie toate societățile de profil interesate, inclusiv SC Reiser.

UPDATE 1: Directorul SC Reiser a anunțat, în urmă cu câteva momente, că societatea își va întrerupe astăzi activitatea în semn de protest față de propunerea primarului de desființare a acesteia. De asemenea, mai mulți angajați vor fi prezenți la ședința de Consiliu Local de azi, în cadrul căreia va fi dezbătut și supus la vot proiectul de hotărâre privind desființarea societății SC Reiser.

VEȘTI BUNE ȘI RELE… Vestea bună este că noua conducere a SC Reiser SA Bârlad, societatea de drumuri a CLM Bârlad, a scos la licitație, pe 16 iunie, printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație, achiziționarea unui repartizator asfalt, investițe cuprinsă în bugetul de investiții a SC Reiser Ldp, aprobat de CLM Bârlad, în valoare de 1 100 000 de lei. Pe 15 iulie a fost declarată firma câștigătoare, în vederea achiziției, și până la sfârșitul lunii august, acest utilaj va ajunge în firma noastră. “, a precizat pentru Vremea Nouă, Daniel Buzamăt, directorul SC Reiser Ldp SA Bârlad. Vestea rea este că primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, vrea să desființeze SC Reiser, ca să-l “pedepsească” pe actualul director Daniel Buzamăt, care face parte din “clubul” susținătorilor președintelui PNL Vaslui și care nu l-a susținut în “ambițiile” politice de a ajunge șeful liberalilor! Boroș a pierdut șefia PNL Vaslui cu succes, obținând doar 15 voturi, nici la Bârlad nu a reușit să fie legal președintele liberalilor, iar acum se folosește pentru a se răzbuna. La ședința ordinară a CLM se va decide, după un studiu “comandat” de Boroș, ca Reiser să devină un serviciu al Primăriei. “Dacă vrea să distrugă Reiserul doar ca să mă pedepsească pe mine, eu demisonez fără regrete, dar să lase firma în pace!”, a precizat Daniel Buzamăt.

Reamintim tuturor că în acest an, CLM Bârlad a aprobat pentru SC Reiser un buget de investiții de 1 100 000 de lei, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum! După ce pe 16 iunie, a fost scoasă la licitație pe SEAP (e-licitație.ro) achiziționarea unui repartizator/finisor asfalt, pentru SC Reiser Ldp SA Bârlad, ieri, 15 iulie, a fost stabilit câștigătorul. Este vorba despre firma SC Terra România – Utilaje de Construcții SRL din județul Ilfov. Au fost interesate de ofertă trei firme, dar două s-au retras , fiind stabilit astfel câștigătorul. “Astăzi a fost declarată firma cîștigătoare în vederea achiziționării unui repartitor/finisor asfalt, o achiziție absolut necesară pentru eficientizarea activității de zi cu zi. Astfel, sper că până la sfârșitul lunii august acest utilaj să fie în curtea societății noastre. Valoarea utilajului este de 134.400 de euro.”, a precizat Daniel Buzamăt, directorul SC Reiser Ldp Bârlad.

Utilajul ce urmează a fi achiziționat este unul necesar executării lucrărilor de așternere a mixturilor asfaltice pentru lucrări de asfaltare mici și medii, pentru alei, trotuare, alei de acces, în special în zone urbane. Criteriul de alegere al ofertei câștigătoare a fost prețul cel mai scăzut.

Primarul Boroș se răzbună politic pe firmele CLM Bârlad!

Astăzi, la Cinema Victoria Bârlad, în sala mare, va avea loc la orele 11.00 ședința ordinară a CLM, unde bârlădenii vor putea vedea cum primarul orașului, Dumitru Boroș, folosește arma politică împotriva propriilor colegi de partid, care nu l-au „susținut” să ajungă șeful PNL Vaslui. Ba chiar nu l-au votat nici măcar președintele PNL Bârlad, alegerile liberalilor lui Boroș nefiind validate. Așa că, primarul Boroș s-a gândit cum să-i îndepărteze pe cei de la conducerea Reiser Ldp, mai precis pe Daniel Buzamăt, care l-a ajutat să reușească stoparea „jafului” roșu de la Reiser, dar nu l-a mai ajutat în „cariera” politică, având alte opțiuni decât Boroș, în fruntea PNL Bârlad și PNL Vaslui. Așa că, astăzi, se va propune consilierilor ca să fie aprobat un nou studiu de oportunitate comandat de primarul Dumitru Boroș, pentru fundamentarea modalității de gestiune a serviciului public de administrare a drumurilor și străzilor din municipiul Bârlad. Culmea este că mai există un studiu de oportunitate, întocmit tot la ordinul primarului Boroș și a celor 9 consilieri liberali, în urmă cu un an, când se dorea desființarea Reiserului! Acel studiu, plătit cu 15 000 de lei, a arătat că: “Ținând cont de toate implicațiile din punct de vedere tehnic, economico-financiare, sociale, riscurile de implementare și investițiile realizabile, concluzia expertului este că restructurarea activității Reiser SA Bârlad este cel mai avantajos și mai ușor de implementat datorită continuării activității”, scrie negru pe alb “espertul” firmei SC Zata Top Construct SRL Bârlad, Ifrim Paula Tatiana.

Al doilea studiu, aceeași firmă, același expert… altă concluzie!

Astăzi, la CLM Bârlad, se discută despre un al doilea studiu de oportunitate! Comandat, cum se știe, de primarul Dumitru Boroș. Numai că, nu se știe pe ce bani, că dacă sunt din bugetul local e “bîja”, pentru că s-a mai plătit unul, cu 15 000 de lei, nu de mult, care s-a pus în aplicare! Dar, dacă a fost plătit din buzunarul propriu al primarului, este ok. Aceeași firmă, Zata Top Construct SRL Bârlad, același expert, ex. Ifrim Paula Tatiana. Numai că, acum concluzia este complet schimbată!

“Urmare a analizei din prezentul studiu, activitatea de administrare a drumurilor, prin gestiune directă prin înființarea unui compartiment în cadrul primăriei municipiului Bârlad este mult mai eficientă din punct de vedere economic, astfel fiind posibil a se realiza un raport calitate/cost cât mai bun și un echilibru între riscurile asumate și beneficiile obținute.”, scrie negru pe alb același expert care, acum câteva luni, pentru 15 000 de lei, dădea un alt „verdict” de expert! Care o fi greșit? Primul studiu sau al doilea? Că dacă e așa, cineva trebuie să verse înapoi niște bani în neoportun! Daniel Buzamăt, directorul SC Reiser, a precizat pentru Vremea NOUĂ, că este dispus să-și prezinte demisia din funcție, numai ca să fie lăsată societatea Reiser să lucreze! „Nu țin de funcție cu dinții! Dacă se dorește așa tare, îmi prezint demisia, dar lăsați în pace societatea să lucreze, nu mai folosiți un război politic pentru desființarea unor firme ale CLM ca Reiser, CUP sau mai știu eu care, că suferă toți bârlădenii pentru ambițiile politice ale unora!”, a precizat Daniel Buzamăt.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

5 COMENTARII

  1. Buzamat este un parvenit incult ( dovada e tupeul si mahalagismele de astazi din sedinta ) care a trecut prin citeva partide si … s a oprit la pnl . Daca nu era Boros, era un anonim! Este revoltat ca nu o sa mai aibe bani de la primarie ? Orasul e varza , lucrari facute de mintuiala supraevaluate . Nesansa lui e ca legea nu mai permite ca autoritatea locala sa prelungeasca contractul cu ei . E nevoit sa se descurce ! Sa vedem ce contracte va avea el ca sa poata tine societatea sa supravetuiasca . Sa vedem daca in afara de mahalagisme mai stie sa faca si treaba !

  2. Dna Viorica – de data asta Boros respecta legea !
    Cit despre – atunci cind nu va mai fi – nu uitati ca Boros este unul din avocatii buni ai Birladului ! Fiti fara grija ca va avea din ce trai .

  3. Boroș nu a învățat să piardă, se crede buricul tîrgului, dar și cînd nu va mai fi o sa moara sufocat de propriile proștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here