31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Remontada “a la Tubicu” la Vulturesti, Vãleniul scapã si ea, nu fãrã emotii, de retrogradare

EMOTII… Desi rezultatele din mansa tur nu-l anuntau atât de disputat, returul barajului de promovare/mentinere în liga a IV-a s-a dovedit o luptã pe viatã si pe moarte pentru cele patru echipe angrenate în competitie. Cele mai multe emotii au fost la Mânjesti, acolo unde echipa gazdã a dat o replicã serioasã Viitorului din Vãleni, reusind sã-i anuleze avantajul din tur. Meciul a avut nevoie de prelungiri pentru desemnarea câstigãtoarei, iar oaspetii si-au asigurat prezenta si în sezonul viitor al Ligii a IV-a dupã un gol marcat în ultimele minute de joc.

Dacã la Mânjesti, gazdele nu au reusit sã furnizeze surpriza, pe terenul din Vulturesti, oaspetii de la FC Cretesti au izbutit o”remondata” de toatã frumusetea în fata gazdelor de la Ivacec Vaslui. Învinsi cu 3-5 în tur, cretestenii au schimbat tactica din timpul campionatului, iar în meciul de ieri si-au betonat apãrarea cu golgheterul Adrian Tabeicã “Tubicu”. Retras la munca de jos, acesta a “mãturat” toate mingile din preajma careului sãu, omorând din fasã orice tentativã a gazdelor de a marca. FC Cretesti avea însã nevoie sã si înscrie, nu doar sã nu ia gol, iar la capitolul aceasta s-a remarcat nu vreunul din proprii jucãtori, ci portarul advers, care ieri a avut o zi mai putin fericitã. Primul gol încasat de acesta a venit dupã o degajare lungã de aproape 60 de metri, din marginea careului oaspetilor. Acest gol a turnat plumb în ghetele jucãtorilor de la Ivacec, care pânã în minutul 40 au mai scos de trei ori mingea din poartã. Sperantele gazdelor au fost reaprinse de reusita lui Ioan Ifrim, care a stabilit scorul primei reprize, 4-1 pentru Cretesti. Cu un Tubicu prezent peste tot pe teren, cretestenii si-au mãrit avansul în startul reprizei secunde, iar din acel moment cele mai pesimiste socoteli fãcute de acestia implicau doar eventualele prelungiri. La mijlocul reprizei secunde, Ifrim de la Ivacec izbuteste dubla, iar scenariul reprizelor suplimentare nu mai era chiar atât de îndepãrtat. Cu gazdele în cãutarea golului trei, Cretestiul a renuntat la jocul de constructie si a practicat celebra “lungã si pe a doua” pânã a obtinut un fault la marginea careului advers. A fost momentul golgheterului Tubicu sã iasã la rampã. Acesta a executat impecabil lovitura liberã si astfel a pus capãt oricãror sperante ale Ivacec-ului de a evolua în sezonul viitor în liga a IV-a.

“Rãmân alãturi de colegii mei de la Cretesti”

Dat ca si transferat la diferite echipe din liga aIV-a, Adrian Tabeicã a declarat pentru Vremea Nouã cã va continua cu FC Cretesti si în sezonul viitor. “Ne asteptam la un meci greu, însã am plecat motivati de acasã, încrezãtori cã putem rãsturna rezultatul din tur. Am obtinut aceastã victorie în conditii foarte dificile, având în vedere cã nu am avut nicio rezervã, iar în poartã a stat unul dintre fundasii nostri, însã asta face ca gustul victoriei sã fie mai dulce. Ne bucurãm cã vom evolua si sezonul urmãtor în liga a IV-a, iar eu vreau sã rãmân la Cretesti. Dacã retrogradam, mã gândeam la un eventual trasnfer, însã acum nu mai poate fi vorba de asa ceva” ne-a declarat Adrian “Tubicu”. Despre continuitate la echipã a vorbit si primarul comunei Cretesti, Cerulentiu Lãstun. “Ne bucurã faptul cã am reusit sã întoarcem scorul din tur si sã ne mentinem în liga a IV-a. Asta aratã cã avem la echipã niste bãieti sufletisti, care vor ca Cretestiul sã continue pe acest drum. Eu am fost alãturi de echipã, le-am asigurat jucãtorilor tot ce a fost nevoie, depinde doar de ei în ce directie vom merge. Dacã ei vor decide sã îmbrace si în sezonul viitor tricoul Cretestiului, eu le voi fi alãturi, asa cum am fost si pânã acum”, a declarat edilul comunei Cretesti.

Rezultate retur baraj promovare/mentinere liga a IV-a

Gloria Mânjesti – Viitorul Vãleni 3-2 (1-3 în tur)

Ivacec Vaslui – FC Cretesti 2-6 (5-3 în tur)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here