spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Retea de iluminat stradal, veche de 50 de ani! S-au alocat 100.000 lei pentru mentenantã!

- Advertisement -

SURPRINZÃTOR… Pentru cã nu e zi în care husenii sã nu reclame probleme la iluminatul public din diferite zone ale orasului, iatã cã una din discutiile recente din Consiliul Local Husi ar putea da câteva lãmuriri celor nemultumiti, care aflã lucruri noi despre iluminatul public local. Consiliera liberalã Cãtãlina Popa a fost cea care a cerut explicatii, iar primarul Ioan Ciupilan a rãspuns interpelãrii. „Este o retea de peste 40 de ani, 50 de ani, de când este iluminatul public în municipiul Husi, care nu a fost schimbatã. Si nu este numai asta, cred cã suntem printre putinii sau singurii din tarã care avem fire de aluminiu pe stâlpi, care nu au fost schimbate de E-On”, a sustinut primarul.

„Ati alocat 100.000 lei pentru întretinerea sistemului de iluminat public stradal”, a sustinut liberala Cãtãlina Popa. „Aici, totusi, ar trebui sã fie explicat cum se respectã acest contract de mentenantã, pentru cã si dumneavoastrã si toti consilierii cunosc toate problemele pe care le reclamã cetãtenii din tot orasul, nu de pe o anumitã stradã, din tot orasul cu privire la functionarea sistemului de iluminat public stradal”, a vrut sã afle consiliera Popa.

Bântuie prin oras distrugãtorii de capace: „Sunt capace distruse, nu stiu dacã a fost cu intentie sau nu”

Primarul Ioan Ciupilan a rãspuns: „Doamna consilier, pot sã vã explic, pentru mine este o mare problemã ce se întâmplã cu acest iluminat public, noi searã de searã, mergem si ridicãm niste sigurante. Problema pe care o pun cei de la întretinere si cei care asigurã functionarea, spun cã sunt multe scurtcircuite. Este o retea de peste 40 de ani, 50 de ani, de când este iluminatul public în municipiul Husi, care nu a fost schimbatã. Si nu este numai asta, cred cã suntem printre putinii sau singurii din tarã care avem fire de aluminiu pe stâlpi, care nu au fost schimbate de E-On. Deci, prin acest Program noi schimbãm sistemul de iluminat public prin 2 proiecte cu Mediu, doar acolo unde apar scurtcircuite se întrerupe. Domnul inginer Bahnariu de la Primãrie merge în fiecare searã si verificã aceste lucruri. Sunt capace distruse, nu stiu dacã a fost cu intentie sau nu, nu putem sã punem custi de beton sau de metal ca sã nu le distrugã nimeni”, a sustinut primarul Ioan Ciupilan.

„Dacã apar aceste întreruperi, apar pe niste cabluri care sunt scoapte”

„Probabil o mare investitie care trebuie fãcutã este în sistemul de cablaj care, de când este sistemul de iluminat public în Husi, nu a fost schimbat niciodatã. Apoi, este nevoie de puncte de aprindere, lãmpi, dar sistemul, efectiv, nu a fost schimbat niciodatã. Dacã apar aceste întreruperi, apar pe niste cabluri care sunt scoapte, atunci când plouã, o picãtura de ploaie poate atinge firele. Sau o atingere de 2 fire, pentru ca acesta este sistemul de clablare pe care-l avem la sistemul de iluminat public astãzi”, a spus primarul Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.