17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Reteaua de hoti de la Mândra (foto)

- Advertisement -

PLAN… Unul dintre angajatii care au participat la furt le aratã oamenilor legii (la reconstituire) cum s-a urcat pe scarã si a acoperit cu o cârpã camera video de supraveghere pentru a putea scoate marfa pe poarta societãtii comerciale.

Angajatii de la fabrica de ulei furau mânã în mânã cu paznicii

ORGANIZATI Desi beneficiazã de sisteme de securitate mai ceva ca la o închisoare pentru a preveni furturile, câtiva angajati ai Fabricii de Ulei din Bârlad au pus la punct un plan prin care au reusit sã aducã un prejudiciu societãtii de aproximativ 35.000 lei. Este vorba de 7 angajati dintr-un singur schimb, care, în cârdãsie cu 3 agenti agenti de pazã si un sofer au scos pe poartã timp de douã luni de zile în jur de 8 tone de ulei de floarea-soarelui si aproape o jumãtate de tonã de srot. Politistii au intrat pe fir în urmã cu mai multe sãptãmâni, dar au actionat la fix în noaptea de 6 spre 7 februarie a.c., când l-au surprins în flagrant pe sofer în timp ce transporta 1.920 l ulei de floarea- soarelui si 100 kg srot. Duminicã seara, magistratii din cadrul Judecãtoriei Bârlad au emis pe numele celor 11 persoane mandate de arestare preventivã pentru o perioadã de 30 de zile.

Urmãriti de mai mult timp de politisti

Doi sau trei angajati nu ar fi putut scoate niciodatã pe poarta fabricii mãcar un litru de ulei. Asta pentru cã cei din conducere au investit foarte mult în sisteme de supraveghere video ultraperformante montate în fiecare colt al societãtii tocmai pentru a descuraja orice infractiune, iar firma de pazã ar fi trebuit sã le completeze. În aceste conditii, hotii au pus la cale un plan bine pus la punct dupã care au actionat pe parcursul a douã luni, reusind sã sustragã în jur de 8 tone de ulei de floarea-soarelui si aproximativ 500 de kg de srot. Toti cei implicati nu si-au imaginat nicio clipã cã „activitatea” lor era atent monitorizatã de politisti. Cunoscând toate aceste lucruri, în noaptea de 6 spre 7 februarie a.c., oamenii legii l-au prins în flagrant pe Marian Constantin Rusu, în vârstã de 37 de ani, din municipiul Bârlad, în timp ce transporta cu o autoutilitarã 1.920 l ulei de floarea- soarelui si 100 kg srot, bunuri sustrase din incinta Fabricii de Ulei. „În urma activitãtilor de cercetare desfãsurate de politisti a rezultat faptul cã aceastã activitate infractionalã a fost realizatã în urma unei întelegeri prealabile între 7 angajati si 3 agenti de pazã de la societatea respectivã, în scopul obtinerii de bani în urma valorificãrii bunurilor sustrase. Astfel, în noaptea de 6 spre 7 februarie a.c., dupã intrarea în schimbul III, muncitorii au ambalat ulei brut în 53 saci de menaj si rafie, sub supravegherea unui maistru. Unul dintre muncitori a acoperit camera de supraveghere video de la poarta de intrare în unitate, iar agentul de pazã aflat în serviciu a permis accesul lui Constantin R. cu autoutilitara la sectia de uleiuri brute. Muncitorii au încãrcat sacii în autovehicul, iar apoi Constantin R. a pãrãsit sediul societãtii, fiind identificat la scurt timp de politistii bârlãdeni”, a declarat subcomisar Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. Cercetãrile efectuate în acest caz au dus la concluzia cã în perioada decembrie 2014 – februarie 2015, prin acest mod de operare, au fost sustrase cantitãti importante de ulei brut, în valoare de peste 35.000 lei.

Arest preventiv pe numele a 11 persoane

În baza probatoriului administrat, conducãtorul autoutilitarei (Marian Constantin Rusu – 37 de ani – Bârlad), 7 angajati ai societãtii (Culitã Iosip – 61 ani – Bârlad, Ionel Daniel Simiciuc – 36 ani – Bârlad, Adrian Cornel Olaru – 42 ani – Bârlad, Romicã Talpis – 46 ani – comuna Bogdãnesti, Cãtãlin Nicusor Moraru – 31 ani – Bârlad, Cãtãlin Pãduraru – 38 ani – Bârlad si Ioan Mihai – 57 ani – Bârlad), 3 agenti de pazã (Constantin Tudose – 60 ani – Bârlad, Mihai Dãniluc – 39 ani – comuna Iana si Tudorel Rîmboi – 41 ani – comuna Tutova) au fost retinuti de politistii de investigatii criminale pe bazã de ordonantã pentru 24 de ore. Ulterior, aceste persoane au fost prezentate la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, respectiv Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã. Instanta a admis propunerea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad si a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivã pe o perioadã de 30 zile, pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat, respectiv complicitate la infractiunea de furt calificat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.