spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Rețeaua de iluminat de pe strada Tecuciului Bârlad a intrat în proces de modernizare (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
MODERNIZARE… La Bârlad, Proiectul de Mobilitate Urbană ia avânt! Iluminatul stradal va fi modernizat urmând să apără și 4 piste de biciclete!

NOUTĂȚI… Lucrările de modernizare au ajuns și pe strada Tecuciului. Vechii stâlpi de iluminat, care au fost dezafectați după montarea unei noi rețele de iluminat (prin proiectul cu fonduri europene în valoare de 2,2 milioane de euro) sunt scoși de pe domeniul public. Urmează în curând faza de refacere a trotuarelor și de amenajare a pistei pentru bicicliști, lucrare ce face parte din proiectul de Mobilitate Urbană.

Vă reamintim că un segment din pista de biciclete de pe strada Tecuciului va fi realizat în cadrul unui alt proiect, pentru care s-a semnat contractul de finanțare de 6,2 milioane lei, în luna martie. Proiectul se numește „Dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete în Municipiul Bârlad” și prevede înființarea a patru trasee ce vor acoperi întreg orașul și care va conecta aproape toate cartierele Bârladului. Pista de biciclete de pe Tecuciului este cuprinsă în traseul 1: Liceul “Mihai Eminescu “ (poarta principală) – strada Mihai Eminescu – Strada Tecuciului – Strada Palermo – Rond Parc Prodana, Contur Lacul Prodana și retur la Liceul “Eminescu”. Pista va fi organizată în dublu sens.

„Prin apariția pistelor de bicicletă, realizate la cele mai înalte standarde, Bârladul se va înscrie în rândul orașelor europene cu respect și preocupare pentru locuitorii dornici de mișcare, dar mai ales pentru valorificarea soluțiilor nepoluante. Am mai spus-o și cu altă ocazie, m-aș bucura să ne întoarcem în număr cât mai mare la acest mijloc de transport, eu fiind unul dintre cei care nu vor ezita să folosească bicicleta în interiorul orașului, mai cu seamă că vom avea infrastructura necesară”, a precizat primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Foarte bine.

    Totusi, domnii de la Electricopet au fost un pericol pentru tot traficul din zona respectiva.
    Mare lucru ca nu a fost nici un accident acolo.
    Muncitori fara veste, lucrari nesemnalizate…nici macar un amarat de triunghi reflectorizant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.