spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

RETEAUA HUSEANÃ!

- Advertisement -

Cinci studenti din Husi au fost arestati pentru trafic de droguri!

ARESTATI Cinci huseni, o fatã si patru bãieti, între care si Dan Bratosin, considerat coordonatorul retelei, au primit ieri mandat de arestare, din partea magistratilor Tribunalului Vaslui. Probele adunate împotriva husenilor, studenti în Iasi, au fost suficiente pentru a le aduce câte 29 de zile de arest preventiv. Tinerii sunt acuzati de trafic de droguri de mare risc, printr-o retea care si-a întins „tentaculele” în mai multe orase, inclusiv în Husi. Sase persoane au fost ridicate de mascati în urmã cu douã zile, din mai multe locatii din Iasi, însã, dupã audierile procurorilor, doar iubita lui Bratosin, huseanca Ana Rotaru, a fost lãsatã sã plece acasã. Ofiterii DGIPI si Politia Husi au colaborat eficient cu DIICOT Vaslui, pentru prinderea suspectilor.

Husenii vor petrece urmãtoarele 29 de zile în arest preventiv, dupã ce procurorii au convins instanta cã acestia prezintã pericol public concret. Desi s-au dus în Iasi pentru a merge la facultate, acestia s-au alãturat rapid unui grup de traficanti ieseni, împreunã cu care au început sã comercializeze droguri, în mai multe orase din judetele Iasi, Vaslui sau Botosani. Anchetatorii vasluieni, ajutati de colegii de la DIICOT Iasi si de mascatii din trupele speciale, au descins în urmã cu douã zile în mai multe locatii din Iasi, în special din cartierul „Tudor Vladimirescu”, de unde au fost sãltati patru din cei sase huseni, adusi la DIICOT Vaslui, pentru audieri. Dan Bratosin si iubita sa, Ana Rotaru au fost ridicati dintr-un bloc de pe strada Mircea cel Bãtrân, unde cei doi aveau închiriat un apartament. Cu ajutorul celor de la DGIPI, procurorii i-au monitorizat atent pe toti membrii grupului infractional, vreme de mai multe luni. În urma descinderii, la Bratosin acasã s-au gãsit „prafuri”, despre care anchetatorii cred cã ar fi cocainã. „Analizele de laborator vor stabili exact „, au spus oamenii legii. La dosar s-au depus probe importante, care aratã cã suspectii îsi fãcuserã o practicã din a vinde doze de droguri, în special studentilor. Metoda preferatã prin care primeau marfa din diferite locuri din tarã, mai ales din Bucuresti, era curieratul. Ultimul colet le-a adus însã si ghinionul: anchetatorii au fost pe fazã si i-au prins!

O fatã, din cei sase huseni retinuti, a scãpat dupã audieri!

Deoarece coletul care continea substante interzise a fost expediat pe numele lui Dan Bratosin, acesta este considerat un pion important în retea. Desi husean de origine si absolvent, în 2005, a unui liceu local, Bratosin nu este foarte cunoscut în oras. „Pe Ana o stim, era fatã linistitã, de treabã, dar pe el, nu prea. Ea era cuminte, pãcat cã a ajuns într-un asemenea anturaj”, au spus cei care o cunosc pe iubita lui Bratosin, Ana Rotaru. De altfel, din grupul celor sase retinuti initial de procurori, Ana a fost singura cãreia i s-a dat drumul acasã, deoarece, au spus anchetatorii, în primã fazã, nu existau indicii cã si ea ar face parte din retea. Toti ceilalti au fost arestati preventiv, fiind acuzati de trafic de droguri de mare risc.

Si anul trecut, alti trei huseni au fost arestati pentru trafic de droguri!

Politia Husi, împreunã cu DIICOT Vaslui, dar si cu oamenii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate au reusit sã descopere un alt grup de tineri huseni, care aduceau în oras rezinã de canabis, atât pentru consum propriu, cât si pentru vânzare, la pretul de 50 de lei doza. Actiunile ce au dus la prinderea lor, în aprilie 2012, s-au desfãșurat pe parcursul mai multor luni, stabilindu-se faptul cã în perioada 2011- 2012 cei trei tineri şi-au procurat droguri din municipiul Iaşi şi le-au transportat în municipiul Huşi. Adolescentii, au spus anchetatorii, erau clientii vizati de traficanti.

Procurorii spun cã husenii nu doar cã vindeau droguri, dar si consumau!

Acuze grele pentru cei cinci huseni arestati în acest dosar: trafic de droguri, detinere si consum de droguri, dar si organizarea de activitãti de trafic de droguri de risc. Pe lângã Dan Nãstasã-Bratosin, este vorba despre Corozel Ionut, Bujder Simona-Iona, zisã „Gaia”, Aghiorghiesei Andrei-Ioan si Tofan Dragos-Andrei. Instanta s-a dovedit neîndurãtoare în fata explicatiilor celor cinci. „Admite propunerea formulatã de Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casatie şi Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã şi Terorism – Biroul Teritorial Vaslui şi dispune arestarea preventivã a inculpatilor: 1. Corozel Ionut pentru sãvârşirea infractiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, detinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi organizarea activitãtii de trafic de droguri de risc 2. Bratosin Nãstasã Dan, pentru sãvârşirea infractiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, prev. de art. 2 alin.1, 2 din Legea 143/2000 modificatã şi completatã, pedepsitã cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi, detinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi organizarea activitãtii de trafic de droguri de risc 3. Bujder Simona-Ioana, zisã „Gaia”, pentru sãvârşirea infractiunilor de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin.1 din Legea 143/2000 modificatã şi completatã şi organizarea activitãtii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 10 din Legea 143/2000 modificatã şi completatã, ambele cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal şi art. 33 lit. a) Cod penal, 4. Aghiorghiesei Andrei Ioan, pentru sãvârşirea infractiunilor de trafic de droguri de risc şi organizarea activitãtii de trafic de droguri de risc 5. Tofan Dragos-Andrei, pentru sãvârşirea infractiunilor de trafic de droguri de risc şi organizarea activitãtii de trafic de droguri de risc – pentru o perioadã de câte 29 de zile fiecare, cu începere de la 24.04.2013 şi pânã la 22.05.2013 inclusiv. Respinge, ca neîntemeiatã, cererea formulatã de inculpatul Corozel Ionut, prin apãrãtor, de luare fatã de inculpat a mãsurii preventive a obligãrii de a nu pãrãsi tara. Respinge, ca neîntemeiate, cererile formulate de inculpatii Bratosin-Nãstasã Dan şi Tofan Dagoş Andrei, prin apãrãtori, de luare fatã de inculpati a mãsurii preventive a obligãrii de a nu pãrãsi localitatea. Respinge, ca neîntemeiate, cererile formulate de inculpatii Bujder Simona-Ioana şi Aghiorghiesei Andrei Ioan, prin apãrãtori, de luare fatã de inculpati a mãsurii preventive a obligãrii de a nu pãrãsi localitatea sau tara. Cu drept de recurs în termen de 24 ore de la pronuntare.”, au stabilit ieri, în jurul orei 18,30, judecãtorii Tribunalului Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.