spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Revelion de Vaslui

- Advertisement -

OFERTÃ Restaurantele din orasele vasluiene si-au adaptat oferta pentru noaptea dintre ani la climatul financiar impus de criza economicã: menu-ul de persoanã din noaptea de Revelion s-a redus în acest an la jumãtate fatã de anii trecuti!

Dacã preturile erau, anii trecuti, în jur de 3 – 400 lei de persoanã, acum ele au scãzut pânã la 150 lei! Bãtãlia cea mai mare pentru atragerea clientilor în noaptea de Revelion se dã, de departe la Vaslui, fiindcã aici sunt cele mai multe restaurante si pizzerii dintre toate orasele judetului! Dacã în Bârlad sunt treisprezece restaurante si pizzerii, în Husi, sapte, în Murgeni doar unul si în Negresti patru, ei bine, în Vaslui se gãsesc nu mai putin de treizeci si sase de astfel de locatii, care, în timpul anului, sunt aproape goale! Împreunã cu restaurantele de la sosea, din diverse zone ale judetului, care sunt în numãr de doisprezece, judetul Vaslui are, nici mai mult, nici mai putin, de saptezeci si trei de locatii unde se poate mânca si unde, bineînteles, se poate petrece Revelionul! Numai cã în acest an, nu toate restaurantele organizeazã Revelion.

Criza economicã are si o parte bunã pentru vasluienii care nu-si permit sã întâmpine anul nou în vreo statiune montanã, dar nu vor sã stea nici acasã si aleg varianta unui restaurant din oras sau din afara lui: valorea menu-ului a scãzut chiar pânã la jumãtate, fatã de anii precedenti, ajungând si la 150 de lei de persoanã! Restaurantele care organizeazã Revelionul se întrec în oferte care mai de care mai atractive, pentru a nu rãmâne cu mese neocupate. Bãtãlia se dã de departe la Vaslui, unde sunt cele mai multe restaurante si pizzerii din judet – treizeci si sase! Menu-uri cât mai bogate si sofisticate, focuri de artificii, tombole, totul, la preturi mult mai mici fatã de anii trecuti! Situatia stã cel mai prost la capitolul muzicã, dar patronii de restaurante spun cã asta nu se întâmplã din vina lor, fiindcã ei au scãzut din pret cât au putut, pentru a-si umple sãlile, ci, din cauza formatiilor, care, în loc sã-si adapteze tarifele în functie de crizã, au hotãrât, în acest an, sã mãreascã preturile! Asa se face cã aproape toate restaurantele unde se organizeazã Revelionul, din Vaslui, Husi, Bârlad, Negresti si Murgeni, precum si de cele din afara oraselor, au renuntat la formatii si au contractat pe cei mai priceputi DJ.

europa_bufet_suedez6241.jpgCele mai atractive oferte din Vaslui, la restaurantele Europa si Everest

Cele mai atractive oferte pentru seara de Revelion din orasul Vaslui sunt cele ale restaurantelor Europa si Everest. La Europa, care se bucurã de faima unui excelent organizator de Revelion, anul acesta, pe lângã un menu deosebit, participantii vor participa la o tombolã, marele premiu fiind o excursie într-una dintre cele mai luxoase statiuni montane din România – zona Bran Moeciu, si anume Cheile Grãdistei! Europa este singurul restaurant vasluian care vine cu o ofertã de asemenea dimensiuni. În ceea ce priveste restaurantul Everest, aflat între Vaslui si comuna Munteni de Jos, aici, vasluienii care vor sã intre în noul an cu stil, elegantã si … burta plinã de specialitãti, vor putea face asta garantat! “Avem un menu foarte bun si specialisti care îl vor pregãti asa cum scrie la carte. De asemenea, oaspetii nostri vor putea vedea cel mai frumos foc de artificii”, a declarat patronul restaurantului, Miticã Popa. Vasluienii care vor petrece Revelionul la Everest vor fi serviti, printre altele, cu file de salãu la cuptor cu sos olandez si capere, pastramã din piept de curcan cu mãmãligutã si sos de hrean, creier în aspic, tartinã cu batog, antricot de porc la tavã, ciuperci la grãtar etc.

Doar Primãria Husi organizeazã …ceva!

Administratiile locale din orasele vasluiene nu le vor oferi cetãtenilor …nimic, cu exceptia, fireste, a obisnuitului foc de artificii. În ceea ce priveste Vasluiul, locuitorii lui nici nu mai tin minte dacã, de la Revolutie încoace, în noaptea de Revelion, Primãria a organizat vreun concert în Centrul Civic! La fel se va întâmpla si în acest an. Adicã nu va fi niciun concert. Artificii si, cei mai norocosi, se vor putea lãuda prietenilor, copiilor si nepotilor cã au ciocnit o cupã de sampanie cu primarul Vasile Pavel. Situatia stã la fel si la Bârlad. Numai la Husi, primarul Ioan Ciupilan sparge tiparele si organizeazã în noaptea dintre ani un concert pentru toti husenii care nu petrec nici în statiuni, nici în restaurante si vin sã întâmpine noul an în centru. Trupa “Etno” si formatia localã Trandafir de la Moldova vor concerta pentru huseni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.