spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Revin restricțiile din pandemie: masca, din nou obligatorie

- Advertisement -
RECOMANDARE… Ministrul Sănătății le recomandă românilor care pleacă în concediu cu avionul sau autocarul să folosească masca în spațiile închise.

MINI-VAL… Ministrul Sănătății anunță că masca de protecție va fi obligatorie în spitale. Purtarea măștii de protecție în interiorul unităților medicale este inclusă în legislația privitoare la protecția pacienților în spitale. De aceea, Alexandru Rafila i-a informat pe reprezentanții direcțiilor de sănătate că trebuie să aplice prevederea.

Totodată, ministrul Sănătății le recomandă românilor care pleacă în concediu cu avionul sau autocarul să folosească masca în spațiile închise. “Sfatul meu e să utilizeze masca în interior, când călătoresc cu avionul sau autobuzul. Din câte știu, festivalurile sunt în aer liber, iar transmisabilitatea e mai redusă”, a spus Rafila. Oficialul a artătat că cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București. “Unele măsuri autoritare nu și-au atins scopul și au format o iritare în rândul populației. Exemplele personale sunt bune. Apropo de cazuri: circa o treime din ultima săptămână au fost în București, 2000 și ceva de cazuri. Apoi Cluj și Brașov. E clar că Bucureștiul rămâne epicentrul. Din această cauză și primele măsuri sunt luate aici”, a precizat Rafila. Ministrul Sănătății, anunță că peste 7700 de noi cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultima săptămână, existând o creștere de aproximativ 80% a numărului de cazuri față de finalul lunii mai și începutul lunii iunie. Rafila precizează că numărul deceselor se menține, din fericire, unul scăzut. Un val sau “mini-val” al pandemiei este așteptat spre finalul verii, conform scenariilor prezentate de Rafila.

Masca, necesară din cauza numărului mare de cazuri

Potrivit datelor prezentate luni de ministrul Sănătății,  7726 de cazuri noi de COVID-19 au fost diagnosticate în ultima săptămână, 922 de persoane fiind internate la nivel național, dintre care 52 de persoane sunt internate la ATI, 25 dintre acestea fiind nevaccinate.
Dintre persoanele infectate în ultima săptămână, 1307 sunt cazuri de reinfectare. “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic, 16 decese pe parcursul unei săptămâni”, a declarat ministrul. Conform datelor prezentate, decesele sunt în cazul a 11 bărbați și cinci femei. În ultima săptămână s-au efectuat peste 70.000 de teste pentru depistarea infecției COVID-19, dintre care 18.076 teste RT-TCR și 56.678 teste rapide.

“Românii nu se mai vaccinează”

Alexandru Rafila spune că românii se vaccinează anti-coronavirus tot mai puțin și anunță că de acum înainte vaccinarea se va face numai la cabinetele medicilor de familie, pe modelul vaccinărilor antigripale. “Vaccinarea este o activitate de rutină care se va desfășura la cabinetele medicilor de familie, ca și celelalte vaccinări care se fac. Eu cred că e mai important să discutăm nu dacă au unde să se vaccineze, ci dacă doresc. Supoziția că nu au unde să se vaccineze este o eroare. E în același stadiu, nu s-au înregistrat cereri semnificative, de la 1 iulie se va face prin medicii de familie, avem opt milioane de doze și căutăm o soluție astfel încât pierderile de vaccin să nu le mai fie imputabile medicilor de familie. Pierderile de vaccin depășesc acea doză de 25% în perioada actuală”, a mai declarat Alexandru Rafila.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. iar a-ti inceput cu minciunile si cu terorizarea populatiei analfabetilor si pui de securisti ce sunteti cred ca in curand poporul isi va face dreptate nu va mai suporta!!!!Mai aveti vaccinuri si materiale sanitare pe stoc si expira si acum va e frica ca o sa intrati la bulau. de ce va este frica nu o sa scapati . de bratul legii si palma lui Dumnezeu nu scapati , a-ti mintit destul au murit oameni nevinovati cu asa zisa pandemie i-ati ingropat in fundul gol nemernicilor, sa va arda focul.

    • I-au omorat cu tratamentul si cu tubul de oxigen industrial la presiune inalta intentionat , platiti de jidanii de la Banca Mondiala.

  2. S-o poarte ma-ta ! Virusul nu exista , testele sunt o frauda pseudo stiintifica , ne doare in pula si de amenzile voastre , oricum se anuleaza toate dupa 6 luni cum s-au anulat si pana acum.
    Sa va ia dracu cu stapanii vostri care v-au ingropat in bani de la Banca Mondiala si FMI pentru teroarea asta si pentru vaccinul de depopulare.

    Curaj , romani !

    Mafia finantei mondiale jidanesti vrea sa va umileasca ca pe niste sclavi si apoi sa va ucida in masa prin injectarea obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.