22.2 C
Vaslui
14-aug.-2022

Revocarea dreptului la avort: Solistul formaţiei Green Day renunţă la cetăţenia americană

- Advertisement -

Billie Joe Armstrong nu mai vrea să fie un „american idiot”. În plin turneu „Hella Mega”, alături de Fall Out Boy şi Weezer, liderul grupului Green Day a reacţionat la decizia Curţii Supreme luată vineri de a revoca dreptul la avort în Statele Unite, asigurată de legea federală Roe v. Wade. Pe scena de la London Stadium, cântăreţul a declarat că intenţionează să renunţe la cetăţenia americană şi să se stabilească în Marea Britanie.

„Sunt prea multe prostii în lume ca să te întorci în această ţară mizerabilă. Nu glumesc, veţi auzi mai multe de la mine în următoarele zile”, a declarat el mulţimii, înainte de a striga: „F*ck America”, potrivit BFM TV.

După decizia luată de Curtea Supremă americană, numeroşi artişti s-au mobilizat pentru a denunţa această revocare. Unii, precum Taylor Swift, Olivia Rodrigo şi  Phoebe Bridgers, s-au folosit de reţelele de socializare sau de scenă pentru a-şi striga revendicările.

Alţii, precum Lizzo sau Rage Against the Machine au anunţat că fac donaţii în beneficiul programelor americane de planificare familială.

Emblematica lege Roe v. Wade, care din 1973 a garantat dreptul femeilor americane de a avorta, a fost revocată pe 24 iunie 2022, majoritatea judecătorilor considerând-o astăzi „total nefondată”. Prin urmare, fiecare stat este acum liber să o interzică.

Citeste mai mult: adev.ro/re4oki

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.