spot_img
25.1 C
Vaslui
19-iul.-2024
spot_img

Revolta agenților de pază, la porțile spitalului bârlădean! (VIDEO)

- Advertisement -
PROTEST SPONTAN… Mai mulți agenți de pază aparținând firmei SC Romold Security SRL Vaslui, au declanșat un protest spontan, pentru că nu și-au mai primit salariile de două luni de zile!

DE NECREZUT… Protest spontan la porțile spitalului municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, unde 14 agenți de pază aparținând firmei SC Romold Security SRL Vaslui, au declanșat un protest spontan, pentru că nu și-au mai primit salariile de două luni de zile! De asemenea, agenții de pază au mai spus și că nu au beneficiat de concediile de odihnă în ultimii doi ani și jumătate, nici măcar de banii aferenți zilelor de concediu. Protestul a fost făcut în mod intenționat în fața spitalului, întrucât agenții de pază din Bârlad, au în responsabilitate acest obiectiv. Din păcate, chiar dacă oamenii au protestat în jur de trei ore, niciun reprezentat al firmei nu a venit să le asculte doleanțele, protestatarii spunându-și off-ul doar jurnaliștilor de la Vremea Nouă. Trebuie spus că firma SC Romold Security nu se află într-o situația prea bună, întrucât în prezent este administrată de un lichidator judiciar, fiind în procedură de insolvență. Patronul acuzat de salariați, Vasile Mihoci, fost polițist de carieră, nu a oferit niciun punct de vedere referitor la protestul salariaților săi. În schimb, șeful ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase, a precizat că instituția nu se implică în acest caz decât dacă salariații vor depune plângere pentru încălcarea drepturilor salariale.

De dimineață, pe 1 august, la poarta Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, s-au strâns 14 agenți de pază ai SC Romold SRL Vaslui. Oamenii au declanșat un protest spontan, reclamând că nu li se respectă drepturile salariale. Degeaba au insistat ei să vină la Bârlad patronul firmei de pază, fostul polițist Vasile Mihoci, pentru a discuta cu ei despre salariile neplătite și concediile neefectuate. Atunci oamenii s-au adresat reprezentanților mass media, mai precis reporterilor Vremea Nouă, pentru ca aceștia să le facă cunoscut off-ul și poate să se sesizeze cineva despre încălcările drepturilor lor salariale. Maghița Pară, o agentă de pază a Romold Security SRL, ne-a relatat care sunt revendicările lor. „Nu am mai primit salarii de două luni și nici concedii de odihnă de doi ani și jumătate! Și nici banii de concediu, care sunt prevăzuți prin lege să îi luăm. Nu vorbește nimeni cu noi, nu vine nimeni să ne explice de ce se întârzie cu plățile salariale atât de mult. Am înțeles că spitalul a reziliat contractul cu noi și acum va veni altcineva, după licitație. Și cu noi, cu salariile noastre și banii de concediu ce se întâmplă?”, a spus Maghița Pară. De asemenea, protestatarii au dorit să-și exprime nemulțumirea public, cerând să fie înregistrați când se adresează, solicitând banii cu care trebuie să asigure acasă nevoile familiilor lor. „Vrem banii pe salarii de două luni și banii pe concediu de un an de zile. Că suntem mai mulți și avem diferit concediile de luat”, a spus o altă angajată a ex-polițistului Vasile Mihoci. „Eu solicit banii de salarii pe două luni și pe concediu, pe 2 ani și 5 luni”, a mai spus un alt angajat. „Mă numesc Dumitra Mihai și vreau banii pe salarii și concediu”, a precizat agenta de pază respectivă. Am încercat să luăm legătura cu col. (r) Vasile Mihoci, pentru a solicita un punct de vedere, dar din păcate, nu am reușit să dăm de el. Am lăsat datele de contact la Dispeceratul Romold Security Vaslui, pentru ca patronul să fie informat că i se solicită un punct de vedere referitor la acest caz, dar până la închiderea ediției acesta nu ne-a contactat.

ITM Vaslui solicită protestatarilor să depună plângere pentru încălcarea drepturilor salariale legale!

De la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, am primit informația că instituția medicală este cu plata la zi a banilor pentru munca prestată de către SC Romold Security SRL Vaslui. Am luat legătura și cu șeful ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase, căruia i-am relatat despre revendicările protestatrilor, mai precis că nu li s-au achitat salariile de două luni și nici de concedii de odihnă nu au beneficiat timp de doi ani și jumătate. Răspunsul șefului ITM este unul clar: „Să facă la noi plângere și ne ducem în control”.

„Sunt două firme: Romold și Romold Security din Vaslui, ambele fiind în insolvență și asta înseamnă că ei răspund de drepturile salariale. Bine că mi-ați spus și o să mergem la ei să vedem despre ce este vorba. Am mai avut sesizări despre această firmă, am făcut control, am sancționat de fiecare dată firma, o să verificăm și aici, acest caz. Trebuie să facă o sesizare la noi cei nemulțumiți, pentru că toți cei care au depus plângeri la noi, s-au rezolvat toate! În ceea ce privește concediu, acesta este un drept care se ia anual obligatoriu! Nu se poate așa ceva! Trebuiau să vină din timp să spună, că așa, au lăsat să de acutizeze problema și uite unde se ajunge! Noi, pe baza plângerii lor o să mergem să luam act despre ce s-a întâmplat acolo: s-au dat concediile? plățile compensatorii s-au făcut? Orele suplimentare sunt sau nu plătite? Avem cum să-i controlăm, avem bază legală, trebuie doar să fie făcută sesizarea. Este punct de lucru al ITM Vaslui și la Bârlad, să depună acolo să facă plângeri”, a precizat Gheorghe Chirvase, directorul ITM Vaslui. Protestatarii au preluat informația și au spus că mâine (astăzi – n.r.) vor merge să facă o plângere colectivă la Biroul Teritorial Bârlad al ITM Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. aceasta firma vine cu preturi extrem de mici si de aia castiga licitatii la spitale,etc. Celalalte firme de paza care respecta salariile etc nu pot sa concureze cu preturile oferite de Romold. Acel militian care conduce aceasta firma trebuie bagat la racoare.

  2. Firmele din grupul ROMOLD , pe langa banii primiti pentru salarii de la institutia cu care au contract, mai primesc si subventii de la AJOFM !
    Deci la plati duble pentru acesti salariati , firma ROMOLD nu are bani de salarii ????????????? Ar tebui un control la aceasta firma , despre modul cum sunt sunt cheltuiti banii !

  3. Încă mai sunt firme care nu plătesc salariile la timp , cu toate ca sunt f f f mici nici pe astea nu le dau , ce sa mai vb de prime la sărbători, de concediu de odihna de libere legale etc. Munca la negru este tot mai întâlnită la noi în județ sclavia modernă este tot aici iar acolo unde se fac forme legale se plătește cu 1/2 din norma cu bani f putini iar când acesti oameni vor ieși la pensie dacă mai apuca vor avea niște pensii de mizerii. În timp ce mediul de afaceri înflorește mașini de sute de mii de euro bucata circula pe străzi patronii evazionisti isi fac tot felul de extravagante arogante concedii de lux opulente etc iar unii sunt condamnați la sărăcie lucie. Sa plecam cu toții din aceasta țară sa rămână patronii și specialii

    • Idiotule, celelalte firme de paza sunt ok. Ah, ca ar putea plăti salarii mai mari, asta e o discuție. Dar cum sa plătească dacă ăștia vin cu preturi foarte mici la servicii.

      Haterul ploii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.