Revoltă împotriva „monstrului din parc”. Cine e tânărul care a nenorocit un copil şi de ce a plâns după gestul oribil

Alexandru Cobzaru, tânărul care a bătut doi copii într-un loc de joacă din Hunedoara, unul dintre ei fiind adus în stare gravă la spital, a stârnit un val de furie pe reţelele de socializare, odată cu apriţia filmului agresiunii. O petiţie on-line în care oamenii cer pedepsirea drastică a lui Alexandru Cobzaru, agresorul a doi copii din Hunedoara, a strâns zeci de mii de semnături.

Duminică seara, bătăuşul din parcul copiilor a fost trimis în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţen Hunedoara, iar luni va ajunge în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. În faţa poliţiştilor, tânărul ar fi plâns, potrivit unor surse din anchetă, susţinând că nu şi-a mai putut controla nervii. „A declarat că recunoaşte şi regretă faptele săvârşite, pe care le-a pus pe seama unei izbucniri de furie”, au precizat anchetatorii. Un val de furie a stârnit pe reţelele sociale filmuleţ de câteva zeci de secunde în care Alexandru Cobzaru, un bărbat de 29 de ani, din Hunedoara, a fost înregistrat în timp ce a atacat cu sălbăticie şi fără a avea vreo ezitare, un copil în vârstă de 13 ani, care se afla într-un loc de joacă amenajat într-un cartier din municipiu. Imaginile îl arată pe acesta îndreptându-se furios către copilul care se dădea pe un leagăn, iar după ce l-a înjurat, strigându-i „Vino aici, f… morţii mă-tii”, l-a strâns cu mâinile de gât, l-a ridicat deasupra capului său şi l-a trântit puternic de caldarâm. Copilul, care este chiar nepot al agresorului, s-a prăbuşit cu zgomot, lovindu-se cu capul şi cu spatele de tartan, iar după ce a mişcat de câteva ori din mâini şi a gemut, a rămas neclintit, leşinând din cauza şocului.

Copilul, cu fractură de os occipital

Bătăuşul şi-a întors privirile de la victima aflată în stare de inconştienţă şi s-a îndreptat spre propriul fiu, în vârstă de şapte ani, aflat în acelaşi loc de joacă. L-a îmbrâncit şi pe acesta şi l-a înjurat, plecând apoi liniştit spre casă. Cele câteva zeci de secunde în care Alexandru Cobzaru (29 de ani) i-a atacat cu sălbăticie pe cei doi copii i-au lăsat fără nicio reacţie pe unii dintre adulţii prezenţi în parc, însă au stârnit groaza unor copii şi a mamelor lor, care au început să ţipe îngroziţi. O tânără a sărit în ajutorul copilului aflat pe caldarâm, iar în scurt timp acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Duminică seara, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, urmat de pierderea conştiinţei, iar medicii au luat în calcul trimiterea sa pentru a fi operat la o clinică din Timişoara. Luni dimineaţa, veştile despre starea sa de sănătate au fost mai bune. „Pacientul este stabil, fiind internat la Secţia de Chirurgie Pediatrică, cu o fractură a osul occipital. Urmează să fie transferat pe Secţia de Neurochirurgie. Copilul nu are nevoie de operaţie, aceasta fiind şi opinia medicilor din Timişoara cu care ne-am consultat şi care au vizionat imaginile. Pacientul a suferit o pierdere de cunoştinţă, cu amnezie retrogradă, în sensul în care nu-şi amintea ce s-a întâmplat. Acum starea lui este una stabilă şi va rămâne sub supraveghere medicală”, a declarat, luni, dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

Valul de indignare şi furie  

Duminică, în câteva zeci de minute după agresiune, imaginile şocante de la locul de joacă au devenit virale pe reţelele de socializare. Mii de oameni au cerut pedepsirea bătăuşului din Hunedoara. Poliţiştii s-au autosesizat, iar în scurt timp, s-au deplasat la locuinţa acestuia, de unde l-au ridicat şi l-au adus la reconstituire, în părculeţul pentru copii. În faţa poliţiştilor şi a câtorva zeci de oameni strânşi în jurul locului de joacă, Cobzaru a relatat liniştit cum l-a trântit pe copil, afirmând că s-a enervat pe acesta după ce a aflat că se certase cu fiul său. „Dacă îl lasă liber ne facem dreptate singuri. Oricât de răi ar fi copiii, nu poţi să le faci aşa ceva, să trânteşti un copil şi să îl laşi acolo, să-şi înghită limba. Dacă nu îl mânâncă puşcăria, îl mâncăm noi de viu. Închipuiţi-vă că ar fi fost ciment în locul acelui cauciuc pe care a fost aruncat în cap”, a relatat Nicoleta Mocanu, prezentă la reconstituirea efectuată de poliţişti şi agresor. Până luni, o petiţie on-line în care a oamenii au cerut pedepsirea drastică a bărbatului, publicată pe Internet, a strâns aproape 30.000 de semnături. „Cerem pedeapsa maximă, închisoare pe viaţă pentru acest nenorocit! Este inadmisibil să faci un asemenea gest! Acesta nu merită să mai vadă lumina zilei decât printre gratiile celulei! Să fie condamnat pe viaţă încă din primă instanţă, întrucât fapta comisă nu are nici o scuză!”, se arată în conţinutul petiţiei. Contul de Facebook al lui Alexandru Cobzaru a fost şi el ţinta a mii de mesaje de furie. „Cum ai putut face aşa ceva ştiind ca şi tu ai un copil ?Javră ce eşti, nu ai suflet”, a fost unul dintre ele.

Şi-a vărsat nervii pe copii  

Duminică seara, agresorul a fost reţinut preventiv de poliţişti, pentru 24 de ore, iar a doua zi a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Hunedoara, care vor decide asupra solicitării de arestare preventivă. „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, tulburarea liniştii publice şi violenţă în familie, iar persoana bănuită a fost condusă la sediul Poliţiei, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Citeste mai mult: adev.ro/qo7sz8
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ