spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Revolta la scoala 8

- Advertisement -

Schimbarile directorilor de scoli se lasa cu scandal!

REVOLUTIE Revolta profesorilor Scolii nr.8 Vaslui a atins cote culminante ieri, când toti profesorii institutiei au fãcut front comun si s-au dus tintã atât la ISJ, cât si la Prefectura Vaslui

PROTEST Cadrele didactice de la Scoala nr.8 Vaslui au protestat ieri în fata Prefecturii Vaslui împotriva deciziei de revocare din functia de director a profesorului Melu Iacob, un coleg de o înaltã tinutã moralã si cu o pregãtire superioarã si numirea unui alt cadru didactic din afara scolii, care ar avea mari carente la capitolul “imagine”, în persoana profesorului Florin Moraru. Pânã la 1 septembrie, functia de director interimar al Scolii nr.8 Vaslui a fost detinutã de Melu Iacob, dupã ce în luna iunie fosta directoare Rodica Novenschi a ales sã se pensioneze.

În timpul vacantei de varã, Melu Iacob si-a luat rolul în serios si a pus mai multe aspecte la punct: a igienizat institutia scolarã, dupã care a obtinut fonduri pentru bitumarea terenului de sport al institutiei, pentru ca mai apoi sã fie înlãturat de la cârma scolii de un cadru didactic din afara scolii. Un profesor care nu este dorit, care are o reputatie pãtatã si renumele de “stricã-tot”, spun profesorii Scolii nr. 8 Vaslui. “Începând cu 1 septembrie a fost numit director Florin Moraru, care nu stie absolut nimic despre scoala noastrã, despre problemele comunitãtii, ce s-a fãcut aici. Este usor sã vinã cineva din afarã când este totul gata fãcut pentru noul an scolar. Domnul Moraru nu se ridicã la nivelul managerial al domnului Iacob, nici nu am fost consultati despre schimbare, nici mãcar colegiul profesoral, asa cum ar fi fost normal. Suntem umiliti ca si colectiv de cadre didactice. Avem profesori extrem de competenti care ar fi putut ocupa acest post”, a declarat Lenuta Stroe, cadru didactic al Scolii nr.8 Vaslui.

Parasutat în functie de partid!

Dupã ce directorul Melu Iacob a fost înlocuit cu profesorul Florin Moraru, membru PDL, pânã anul acesta director al SAM Solesti, cadrele didactice ale Scolii nr. 8 au început sã-si facã griji pentru soarta unitãtii de învãtãmânt. “De cum a venit în scoalã, a început cu amenintãri la adresa noastrã: ba cã am lucrat haotic, cã el a venit sã facã ordine în scoalã, ba cã de acum înainte ne va pune notã la portofoliu. În fiecare zi a organizat sedinte între orele 9-13, parcã asta ne trebuia nouã, când sunt atâtea lucruri de pus la punct odatã cu începerea anului scolar”, au spus mai multe cadre didactice nemultumite. “Nu vrem numiri politice în scoalã. Suntem siguri cã protestul nostru va avea efectul scontat. D-na inspector scolar general Mihaela Cososchi a convocat de fatã cu noi Consiliul de Administratie al ISJ si chiar ne-a cerut sã nominalizam câteva persoane din interiorul scolii pentru functia de director. Am fãcut patru propuneri sI, indiferent de cine va fi numit, îl voi consilia din punct de vedere managerial, numai sã fie din scoalã”, a precizat profesorul Melu Iacob.

Optimisti dupã întâlnirea cu prefectul!

La întâlnirea de ieri cu prefectul de Vaslui au participat atât liderul Sindicatului Scolii nr. 8, cât si liderul FSLI Vaslui, Sorin Tiplea, care s-a declarat optimist în ceea ce priveste rezolvarea problemei. “Domnul prefect ne-a primit si a preluat memoriul colectivului de cadre didactice ale Scolii nr. 8 si ne-a promis cã va avea o discutie cu d-na Cososchi pentru a gãsi o solutie pozitivã, având în vedere cã va începe scoala si aceasta este mai importantã. Este un repros adus ISJ pentru cã era normal sa încerce sã punã un director din scoalã, nu din afara ei. Nemultumirile sunt legate de modul în care Florin Moraru a condus atât Scoala nr. 3 Vaslui, cât si Scoala de la Solesti”, ne-a spus Sorin Tiplea, liderul FSLI Vaslui. Inspectorul scolar general vasluian Mihaela Cososchi a precizat cã cel târziu pânã vineri, cadrele didactice de la Scoala nr.8 Vaslui vor primi un aviz favorabil solicitãrii lor, adicã va fi numit un profesor din cei patru nominalizatI de sindicat, iar Florin Moraru se va întoarce la unitatea unde a fost numit prin concurs.

“Dacã aduce cineva vreo reclamatie, o mãnânc!”

În cursul zilei de ieri l-am contactat si pe profesorul Florin Moraru pe care l-am rugat sã comenteze ceea ce se întâmplã în sânul colectivului Scolii nr. 8 Vaslui. “Mi s-au adus acuzatii pe nedrept, eu stiu cã atunci când afirmi ceva trebuie sã detii si probe, altfel se numeste calomnie. Dacã aduce cineva vreo reclamatie, o mãnânc! Cei care mã împroascã cu noroi stiu cã în toatã activitatea mea am fost evaluat doar cu calificative de foarte bine, cu punctaje foarte mari?! Niciodatã nu a fost pus la îndoialã vreun calificativ obtinut de persoana mea, am avut controale de la Minister si se pot vedea negru pe alb procesele verbale. Vãd cã se exagereazã, nu am vrut sã intru în acest circ mediatic. Consider cã rezultatele obtinute atât la Scoala nr. 3 Vaslui, cât si la Scoala Solesti spun cu totul altceva despre mine, nu ceea ce insinueazã unele cadre didactice de la Scoala nr. 8 Vaslui”, a precizat Florin Moraru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.