3.8 C
Vaslui
09-dec.-2022

Revolta lui Marcel, slugã neplãtitã la o stânã de pe valea Prutului | VIDEO

- Advertisement -

SUPÃRARE….A muncit la o stânã de pe valea Prutului si, supãrat cã proprietarul oilor nu i-a plãtit în ultima vreme mai nimic din ceea ce a trudit, un bãrbat în vârstã de 64 de ani a vrut sã îsi punã capãt zilelor. Numai el stie cum s-a urcat pe biserica din Pãdureni, zona numitã „Satu nou” si a amenintat cã se aruncã. A fost convins la timp de pompieri sã coboare si o Ambulantã l-a transportat la Psihiatrie. Oamenii din sat însã îi tin partea omului si spun cã acesta este unul din numerosii „sclavi” pe care proprietarii de stâni îi exploateazã. „ITM-ul mai trece pe la stânile acestea sã vadã cine munceste pe brânci si dacã acolo oamenii au carte de muncã, au leafã asiguratã? Sau miroase urât si de asta nu trec? Sunt oameni disperati, pe care nimeni nu îi bagã în seamã”, spun localnicii din Pãdureni.

Marcel Filon si-a speriat ieri consãtenii, când, în miezul zilei, a început sã strige de pe acoperisul bisericii, cã se omoarã. A amenintat cã îsi pune capãt zilelor, de supãrare cã patronul la care a muncit, nu i-a dat niciun ban, l-a tinut flãmând si l-a batjocorit. Lumea se uita la el, cum stãtea agãtat de crucea de pe lãcas si pãrea gata-gata sã se arunce. Panicati, vecinii au sunat la 112, sperând ca pompierii sã vinã mai repede si sã-l salveze. Ambulanta si o masinã de la ISU a ajuns repede la fata locului si au început negocierile. Bãrbatul a spus cã renuntã la gestul nebunesc, la care se gândise initial. Coborârea a dat emotii celor strânsi la fata locului. „Doamne fereste, dacã alunecã de pe scara aceea”, spuneau unii. „Lasã, cã dacã s-a suit pânã sus, la cruce, si n-a pãtit nimic, nu mai pãteste nimic nici cu pompierul lângã el”, replicau altii. Odatã dat jos, bãrbatul a fost transportat cu Ambulanta la Psihiatrie, la Spitalul municipal „Dimitrie Castroian” Husi.

Sãtenii îi tin partea lui Marcel: „Autoritãtile l-au luat si l-au dus la „Nebuni”, iar patronul care l-a batjocorit stã si râde”

Povestea lui Marcel este una tristã. Singur, fãrã o familie a lui, omul a muncit pe unde a apucat. Ultima datã, spun vecinii, acesta a trudit din greu la o stânã, pe valea Prutului. Persoana care detine însã mica fermã l-a considerat ca fiind mai mult un sclav, astfel cã i-a dat o pâine, bãuturã si, rar, câtiva bãnuti. Munca însã era foarte grea si, de nevoie, Marcel accepta sã trudeascã la stânã. De bãut, bea, mai spun oamenii din sat, dar nu a fãcut niciodatã lucruri grave, nu a deranjat pe nimeni. A muncit pe unde a putut si a slugãrit pe la care l-a chemat. A avut un frate care a murit acum câtiva ani. De când a rãmas singur, o duce si mai greu”, sustin cei din Pãdureni. „ITM-ul ar fi bun sã mai verifice si stânile acestea, sã vadã cum sunt oamenii mai slabi de înger, mai slabi de minte, care sunt tratati ca niste sclavi. ITM-ul trece pe la fermele acestea, ca sã vadã cum aratã oamenii exploatati la munci grele? Nu prea trece. Nu am auzit. Aici este problema, cã oameni ca Marcel, pe care nu are cine îl apãra, sunt batjocoriti în fel si chip. Apoi sunt alungati, dacã îsi cer drepturile. Pentru cã nu îi bagã nimeni în seamã, sã îi ajute cumva, ajung la gesturi disperate. Dar noi ce facem? Îl luãm pe Marcel si îl ducem la „Nebuni”, spunând, probabil, cã e betiv si prost. Dar dacã cineva ar vrea sã asculte, sã vadã cine este patronul pe care l-a slugãrit si nu l-a angajat, nu l-a plãtit, atunci poate s-ar face dreptate”, a spus unul din micii întreprinzãtori privati, din comuna Pãdureni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.