Revolta unui român blocat în Spania, după anularea zborurilor. „De ce Wizz nu poate zbura, dar TAROM da? Sunt favorizați cei care au bani şi pot da 250 de euro pe un bilet”

O familie de români cu doi copii mici a rămas blocată în Spania, după ce ieri s-a anunţat că zborurile comerciale dinspre 12 țări rămân suspendate până pe 16 iunie. Doar TAROM mai operează curse aeriene pentru cei care vor să se întoarcă în ţară, însă preţul biletelor nu e unul accesibil pentru toată lumea. Claudiu se află în Madrid împreună cu soția și cei doi copii. Bărbatul lucrează în construcţii, iar din luna martie a avut contractul de muncă suspendat, din cauza pandemiei de COVID-19. Două luni, toată familia a supravieţuit din banii pe care reuşiseră să-i pună deoparte, iar singurul lor gând era să se întoarcă în ţară, cât mai repede. „După declararea stării de alertă, când Guvernul României a anunţat că toate zborurile sunt suspendate până pe 28 mai, am cumpărat imediat bilete de avion la compania Wizz Air pentru 29 mai. Am dat, pe toate cele patru bilete, 100 de euro”, spune Claudiu.  Bucuroşi că în curând vor veni acasă, au început să-şi facă bagajele şi l-au anunţat şi pe proprietarul apartamentului în care stau cu chirie că vor pleca. “În data de 26 mai, compania Wizz Air a făcut un anunț la TV, că reia zborurile din 29 mai. Număram zilele… Iar ieri am primit un e-mail, că zborul a fost anulat, din cauza unei ordonanțe date de Guvernul României. Claudiu, cetăţean român din Spania: Anunţul le-a dat toată viaţa peste cap. Sâmbătă, conform înţelegerii pe care au avut-o cu proprietarul, Claudiu şi soţia lui trebuie să părăsească apartamentul în care au stat cu chirie. Cu toate bagajele, cu un copil mic de mână şi un bebeluş în braţe. „O să mergem la cumnata mea şi o să ne îngrămădim acolo cu toţii, că nu pot să stau cu copiii pe stradă”, spune bărbatul. A sunat la Ambasada României din Regatul Spaniei, ca să-i întrebe ce poate face în situaţia în care se află, iar răspunsul oficial a fost că „există curse către România operate de TAROM.”
Citeşte întreaga ştire: Revolta unui român blocat în Spania, după anularea zborurilor. „De ce Wizz nu poate zbura, dar TAROM da? Sunt favorizați cei care au bani şi pot da 250 de euro pe un bilet”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ