spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Revoltãtor: câine aruncat într-un canal plin cu smoalã si pãcurã! | VIDEO

- Advertisement -

IMOBILIZAT…Animalele nimãnui, lãsate la voia sortii si aruncate de unii indivizi ca pe niste gunoaie, pot trece prin experiente neasteptate, care, de cele mai multe ori, se pot termina tragic. De o experientã sorã cu moartea a avut parte si un patruped din Zona Industrialã, care a fost aruncat, cel mai probabil, într-un canal plin cu smoalã si pãcurã. Câinele rãmas aproape imobilizat din cauzã cã smoala se întãrise ca o scoartã pe trupul lui, a fost zãrit de o iubitoare de animale, care a postat poza si locatia pe un grup de adoptii. Salvatorii vasluieni au pornit imediat în cãutarea acestuia, iar ceea ce au vãzut la fata locului le va da cosmaruri mult timp de aici înainte. Pentru moment , cãtelul a fost scãpat de la o moarte agonizantã si sigurã, însã rãmâne de vãzut cum va evolua starea de sãnãtate a acestuia. Patrupedul prezintã arsuri pe mare parte din corp, doar spatele acestuia si fata rãmânându-i neatinse.

Cunoscutii salvatori de animale vasluieni „Dan Serby” si Larisa si au ajutat din nou un suflet sã mai vadã lumina zilei încã o datã. Câinele acoperit de pãcurã si smoalã se afla în Zona Industrialã, iar salvatorii bãnuiesc cã acesta a stat în canal timp de cel putin o zi. Pentru moment nu se stie cu exactite care sunt circumstantele în care cãtelul a ajuns în aceastã situatie, însã Politia animalelor desfãsoarã o anchetã. „Cãtelul fost postat pe un grup de animale din Vaslui. Am plecat repede în locul indicat si l-am gãsit acolo, plin de smoalã si pãcurã. Am chemat imediat si Politia animalelor. Cãtelul este foarte speriat, poate maltratat. Cãtelul trãia în Zona Industrialã, la un bloc. Dormea la parter, când la usa cuiva, când la usa altuia. Toatã lumea din zonã stia de el si a fost surprinsã sã afle cã a ajuns asa. Poate era o problemã pentru cineva si s-a gândit sã-l arunce acolo. Nu este un pui ca sã fi cãzut acolo din gresealã, sã fi alunecat în canal. Nu e nici bãtrân. Am mai salvat câini cãzuti în pãcurã, din alte zone, dar de canalul ãsta nu stiam. O altã salvatoare a luat cãtelul sã-l spele bine de smoalã si pãcurã. E foarte periculoasã pãcura, arde pielea instant. Ne gândim cã a stat acolo o zi întreagã, dupã cum aratã. Posibil sã-l fi scos cineva si sã-l fi lãsat acolo. Nu stiu dacã putea iesi singur”, a declarat Dan.

„Sunt unii oameni în zonã care, înainte sã ducã gunoiul, aruncã cu pietre în câini, din rãutate”

Este posibil ca ura fatã de animale a locuitorilor din zonã sã fi stat în spatele acestui caz socant. „Sunt unii oameni în zonã care, înainte sã ducã gunoiul, aruncã cu pietre în câini, din rãutate, fãrã sã le facã nimic câinii. Câinele nu are microcip, este un câine al nimãnui, nu o sã se facã mare anchetã. Dacã era de rasã intervenea pânã si Parchetul. Era cineva anchetat si pentru tentativã de omor. De câinii fãrã stãpân nu se intereseazã nimeni”, a completat acesta. Desi pentru moment este stabil, situatia se poate schimba de la o orã la alta. „Starea lui este momentan stabilã, însã vor apãrea arsuri, se poate complica imediat. Are nevoie de îngrijiri cel putin pentru urmãtoarele douã sãptãmâni. Este si foarte deshidratat. Este ca si cum ar fi cãzut în motorinã. Lãbutele se duc prima oarã, apoi subratul, pielea de pe gât. Partea din spate nu e atât de afectatã pentru cã nu s-a dus pânã la fund. Urechile erau pline de smoalã. Nu a intrat cu spatele și capul. Era trei sferturi bãgat. Dureazã pânã se va vindeca complet. Ar avea 50% sanse sã nu se îmbolnãveascã mai grav. În general cade toatã blana de pe el. Am mai avut cazuri. Am avut un caz asemãnãtor, când hingherii au spãlat câinele cu benzinã, ca sã scape de smoalã. L-am bãgat repede în apã si i-am fãcut baie, dar au început dupã sã aparã probleme dupã probleme. Trebuie creme, injectabile, perfuzabile, antibiotic. Cred cã are si în plãmâni pãcurã”, a povestit bãrbatul. Cãtelul va rãmâne în grija salvatorilor si va primi îngrijirile necesare, însã tratamentul este unul destul de costisitor, mai ales pentru niste persoane care se îngrijesc zi de zi de soarta animalelor strãzii. Iubitorii de animale pot contribui la tratamentul acestui cãtel contactând salvatorul la numãrul de telefon 0742754156.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. situatia e discutabila … de te prinde noaptea prin zona sc. 7, parcul spre bazar, zona mobila, la C uri, etc. foarte greu scapi de ciinii nimanui.
    Cine are raspundere?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.