2.6 C
Vaslui
03-dec.-2022

REVOLTĂTOR: Doctorul-șpăgar Dobrescu a lăsat un copil de 5 ani să zacă trei zile cu mâna ruptă. Citiți un caz halucinant

- Advertisement -

Copilul avea brațul fracturat în mai multe locuri. Medicul a condiționat operația de primirea sumei de 600 de lei. DNA l-a prins azi în flagrant, după ce bunica bietului copil l-a denunțat. Ioan Dobrescu a recidivat, pentru că în ianuarie 2009 a mai fost prins o dată în flagrant după ce-a cerut 100 de lire sterline ca să opereze o fetiță. Dar s-a întors întors în sistem, fiind iertat de Justiție.

Doctorul Ioan Dobrescu a condiționat actul medical de primirea unei sume de bani, chiar dacă la mijloc era un biet copil de 5 ani, care suferea de durere cu mâna ruptă

Doctorul șpăgar Ioan Dobrescu a fost prins a doua oară în flagrant în timp ce condiționa efectuarea unei operații la un copil de cinci ani.

Chirurgul Ioan Dobrescu de la Spitalul de Copii din Cluj Napoca a fost prins în flagrant de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, în timp ce primea suma de 600 de lei, pentru a opera un copil de cinci ani care s-a accidentat la joacă.

Ioan Dobrescu a fost de gardă

Bunica puștiului, care a reclamat la autorități abuzul doctorului Dobrescu, a povestit că nepotul ei a fost lăsat să zacă, timp de trei zile, pe un pat de spital fără că niciun doctor de la Spitalul de copii să se intereseze de caz.

De cazul copilului de cinci ani s-a ocupat medicul Dobrescu, pentru simplul fapt că el a fost de gardă în ziua de duminică, când copilului a fost adus de urgență cu fracturi multiple la o mână. Timp de trei zile, niciun alt medic nu s-a interesat de cazul copilului.

După trei zile în care copilul zăcea, medicul le-a spus: „300 de lei e puțin”

Femeia a declarat sub protecția anonimatului că Ioan Dobrescu i-a cerut bani și că a vrut să îi dea doctorului 300 de lei, dar acesta a refuzat.

„Am venit la urgență și de gardă era domnul Dobrescu. Am fost la UPU și i-au acordat copilului primul ajutor. Când am ajuns la chirurgie, după o jumătate de oră, a venit și domnul Dobrescu, care a zis că trebuie operat de urgență. În seara acea nu l-a operat, a două zi nu l-a operat, a treia zi, marți, nu l-a operat. Marți după amiază m-am dus la el cu trei milioane și mi le-a dat înapoi și mi-a zis să le dau după operație și că este o operație dificilă și costă mult. A lăsat să se înțeleagă că cere mită. Marți, copilul a fost operat și fiică-mea i-a dat cinci milioane, dar doctorul i-a zis că nu se încadrează la suma asta și că doar cotul costă 6 milioane de lei, fără să mai țină cont și de palmă”, a povestit bunica.

Pentru că a fost nemulțumită de situație, bunica a reclamat cazul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, iar în cursul zilei de azi medicul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de bani solicitate, marcată cu „MITĂ”.

Copilașul a suferit un accident în timp ce juca într-un parc de joacă pentru copii.

Doctorul Dobrescu, un șpăgar notoriu

În cursul anului 2009, pe 25 februarie, același doctor Dobrescu a fost prins din nou în flagrant în timp ce condiționa efectuarea unei operații, în schimbul primirii sumei de 100 de lire sterline. În acest caz, fetița trebuia operată pentru extirparea unui chist din zona gâtului.

Și în cazul doctorului Dobrescu, justiția s-a dovedit a fi din nou foarte permisivă. Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis să îl achite pe medic de sub acuzația de luare de mită și să îi aplice acestuia o amendă administrativă de 1.000 de lei, ca și când ar fi trecut strada pe culoarea roșie a semaforului.

În baza acestei sentințe, medicul Ioan Dobrescu s-a întors la serviciu și a putut să își facă din nou de cap.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.