Revolut introduce comisioane pe conturile gratuite. Ce taxe percepe în weekend

Revolut a anunţat introducerea de taxe pentru utilizatorii de conturi gratuite, scrie presa internaţională, precizând că acest lucru a supărat mulţi dintre utilizatori. „Am discutat cu mii dintre voi despre cum vă putem ajuta să obţineţi şi mai mult din banii dvs.”, a fost declaraţia introductivă, citată de finews.com, altif.com, The Paypers şi independent.ie.   Restul scrisorii a fost consacrat modului în care Revolut avea să câştige mai mulţi bani din servirea clienţilor săi.   6 Franci per tranzacţie   De aceea, scrie finews.com, Revolut va introduce comisioane valutare pe 12 august 2020. Începând din acea zi, trimiterea de bani în străinătate va costa 1 franc elveţian (1,06 USD) pentru o tranzacţie în moneda ţării respective, 4 franci pentru tranzacţii în dolari şi 6 franci în orice altă monedă – de exemplu, dacă doriţi să trimiteţi lire sterline către cineva din Brazilia.   Mai mult, limita superioară a comenzilor de schimb gratuit va fi redusă la 1.250 de franci, iar procentul perceput pentru comenzile în weekend a crescut la 1 la sută de la 0,5 la sută.   Acest lucru va supăra un procent substanţial al clienţilor băncii. Majoritatea clienţilor Revolut au folosit serviciile băncii digitale pentru a efectua plăţi externe tocmai pentru că erau mici costurile, iar comisioanele erau aproape inexistente.

În România sunt peste 1 milion de utilizatori

Spre finalul lunii februarie, Revolut anunţa că a depăşit pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creştere de 400% în a doua jumătate a anului 2019. România devine astfel a doua cea mai mare piaţă Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziţie şi în topul pieţelor cu cea mai rapidă creştere, urmată de Franţa, Polonia şi Irlanda.   Fintech-ul britanic a înregistrat o creştere record pe piaţa locală şi a deschis în medie 3.300 de noi conturi zilnic în ultima jumătate de an. Utilizatorii apreciază simplitatea produsului, precum şi funcţionalităţile sale de siguranţă sporită, care îl transformă într-unul dintre cele mai sigure produse financiare disponibile pe piaţă la momentul actual.

Citeste mai mult: adev.ro/qbwyg9

Reactia companiei Revolut

„Vrem să le oferim utilizatorilor Revolut o singură platformă cu ajutorul căreia să își gestioneze întreaga viață financiară simplu și eficient, așa că am regândit aplicația astfel încât să le punem la dispoziție soluții practice și la îndemână pentru nevoile lor financiare de zi cu zi. Am gândit aceste modificări în concordanță cu ceea ce își doresc utilizatorii de la o aplicație pentru gestionarea banilor, bazându-ne pe datele care arată modul în care ei folosesc aplicația. Știm că utilizatorii își doresc să folosească Revolut nu doar atunci când călătoresc, ci zi de zi, pentru a-și controla mai bine cheltuielile. Prin urmare, investim în funcționalități care le aduc valoare zilnic și am lansat o nouă versiune a aplicației care face ca gestionarea banilor să fie mult mai ușoară”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Head of Growth CEE – Revolut.

Despre noii termeni și condiții

Am vorbit cu mii de utilizatori și știm că își doresc moduri mai bune de gestionare a banilor. Prin urmare, am actualizat aplicația Revolut în concordanță cu modul în care utilizatorii își doresc să o folosească și am modificat de asemenea termenii și condițiile. Majoritatea acestor modificări se aplică unor funcționalități pe care cei mai mulți utilizatori Revolut le folosesc rar.

Înainte de orice, am luat măsuri pentru a le oferi utilizatorilor mai multă liniște atunci când vine vorba despre banii lor. Pentru acest lucru am introdus în termeni și condiții mai multe detalii despre cum avem grijă de banii utilizatorilor și am oferit echipei de suport posibilitatea de a returna eventualele transferuri greșite realizate între conturi Revolut.

Dat fiind faptul că foarte puține persoane atingeau până în prezent limita gratuită de schimb valutar, reducem această limită la 5.000 RON lunar. Odată depășită această sumă, comisionul rămâne cel de 0.5%. Utilizatorii de abonamente Premium și Metal vor putea efectua în continuare schimburi valutare nelimitate, ca și până acum.

Toți utilizatorii se vor bucura în continuare de același schimb valutar interbancar pentru toate operațiunile efectuate în timpul săptămânii. Pentru schimburile valutare efectuate în weekend, creștem comisionul de la 0.5% la 1%, pentru a acoperi riscurile date de volatilitatea pieței. Comisioanele pentru alte monede rămân aceleași.

Dacă utilizatorii efectuează un transfer către o țară în altă monedă decât cea a țării respective, fiecărei tranzacții i se va aplica un comision în valoare de 15 RON, dacă transferul este realizat în USD, sau unul de 25 RON pentru transferurile în altă monedă.

Cele mai populare plăți, cum ar fi transferurile între utilizatori Revolut, plățile domestice și transferurile în euro în zona unică de plăți în euro (SEPA) rămân gratuite. Dacă utilizatorii efectuează orice alt tip de transfer către un cont din străinătate, primul transfer rămâne gratuit, iar apoi se aplică un comision de 2.5 RON pentru fiecare plată.

Aceste modificări intră în vigoare pe 12 august, iar toți utilizatorii au fost anunțați de acest lucru la începutul lunii iunie.

Noii termeni și condiții pot fi consultați aici – https://www.revolut.com/ro-RO/legal/fees
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ