spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Revolutia bunului simt

- Advertisement -

ELECTORALÃ Sâmbãtã, în sala mare a Casei de Culturã “Constantin Tãnase” s-a dat startul revolutiei liberale “România Bunului Simt”, de fapt, o campanie a PNL de sprijinire a lui Crin Antonescu în cursa pentru Cotroceni.

Maestrul de ceremonii a fost Florin Ciurariu, presedintele filialei municipiului Vaslui a PNL, iar invitati de seamã au fost senatorii Cristian David si Varujan Vosganian, deputatul iesean Relu Fenechiu si europarlamentarul Norica Nicolai. Din pãcate, marele absent a fost chiar Crin Antonescu, dar lipsa lui a fost motivatã de faptul cã, spre deosebire de pesedistul Mircea Geoanã, nu a dat înpoi, ci a participat la o confruntare televizatã cu actualul presedinte al României, la Cluj. Asa cã, la Vaslui, primul care a luat cuvântul a fost senatorul Cristian David si a explicat lipsa lui Crin Antonescu. Europarlamentarul Norica Nicolai si-a început discursul cu promisiunea cã vasluienii tot se vor întâlni cu Crin Antonescu si, mai mult, din postura de presedinte al României. Norica Nicolai a amintit apoi de faptul cã, din toatã România, cel mai greu, poate, s-a trãit la Vaslui, judet vitregit din multe puncte de vedere.

“Desi au trecut 20 de ani, încã nu am scãpat de comunisti”

“La 20 de la cãderea comunismului, România este bãgatã în seamã din ce în ce mai putin de statele membre ale Uniunii Europene. La 20 de ani de la cãderea comunismului, la Berlin, niciun lider politic nu a amintit de România si asta pentru cã încã nu ne-am eliberat de comunisti ca Geoanã sau Bãsescu”, crede Norica Nicolai, europarlamentarul liberal care a precizat cã ultimile scandaluri politice gen “uite premierul, nu e premierul”, au fãcut ca România sã fie privitã cu ochi mai putin buni în parlamentul european. “În prezent, România se aflã într-un major dezechilbru politic si pe viitor, dacã nu vom avea politici coerente, va fi din ce în ce mai rãu si în dezavantajul tuturor românilor”, a mai spus Norica Nicolai.

Crin Antonescu a lipsit de la Vaslui pentru cã a avut curaj sã-l înfrunte pe Bãsescu

“Lipseste pentru cã avut curajul sã-l înfrunte în mod direct pe Bãsescu, în conditiile impuse de Bãsescu si pe terenul acestuia, la Cluj. Cu toate acestea, Crin îi va arãta actualului presedinte cine va fi viitorul presedinte al României si asta pentru cã el este cel care va oferi românilor respect pentru legi, pentru institutii si Constituitie. Asta propune Crin Antonescu românilor si mai mult, le oferã sperantã, încredere si sansã, trei lucruri fundamentale pentru noi toti”, a spus Cristian David.

Bordeianu se baga in seama!

Surprize, surprize la evenimentul liberalilor, organizat sâmbãtã la Vaslui, unde era asteptat liderul Crin Antonescu! Între sutele de simpatizanti ai prezidentiabilului Crin, s-a aflat si recent exclusul din PNL, deputatul (oficial) independent, Dan Bordeianu, care spre marea mirare a fostilor sãi colegi de partid, a venit si dânsul la… festivitate! Fãrã a fi echipat în galben si fãrã a purta vreun însemn care sã-l recomande a fi (încã) un liberal sadea, demnitarul Bordeianu nu doar cã a “misunat” printre galben-albastrii adunati în fata Casei de Culturã a orasului, dar chiar s-a silit sã salute extrem de cãlduros liderii marcanti ai PNL-ului, precum Relu Fenechiu, doar-doar va primi, ca în vremurile bune, atentia si onorurile cuvenite demnitarilor partidului. Relu Fenechiu, liderul PNL Iasi, însã, cunoscându-i nebuloasa politicã în care se aflã de aproape o lunã de zile, a fost foarte rezervat, preocupându-se mai mult de o discutie la telefon. Prin urmare, Dan Bordeianu a fost nevoit sã tragã o concluzie dureroasã: fostii sãi colegi sunt… insensibili! Nu doar cã nu l-au tratat ca în vremurile de dinaintea votãrii motiunii de cenzurã a Guvernului Boc II, dar l-au si evitat cât au putut. Cel putin, fostii sãi colegi de la Husi s-au dovedit pur si simplu… rãutãciosi: “Poate domnul Bordeianu nu a aflat încã de faptul cã a fost exclus din partidul nostru. A fost grav bolnav, stim cu totii, si n-a vrut nimeni sã-l deranjeze cu vestea asta proaste. Altfel nu se explicã ce face dânsul astãzi printre noi. Poate bietul om nici nu stie cã tocmai Crin Antonescu a luat decizia de a-i da afarã pe 5 dintre parlamentarii trãdãtori, între care se numãrã si el. Nu suntem asa de naivi încât sã credem cã atât de tare îl admirã pe Crin, încât îl sustine chiar si dupã ce l-a exclus din PNL luna trecutã”, au comentat liberalii. Presedintele PNL Husi, Radu Bobârnat, a plusat ironia: “Dan Bordeianu a fost exclus din PNL si de asta spun cã prezenta dânsului aici e ciudatã. Dacã a venit, probabil a încurcat mitingul. Ori o fi având treabã la Casa de Culturã “Constantin Tãnase” din Vaslui. Nu stim, dar e o explicatie. Dacã totusi a încurcat mitingurile, n-ar fi prima datã când dânsul încurcã galbenul cu portocaliul. Existã însã si posibilitatea sã aibã regrete pentru ceea ce a fãcut, acum când vede cã tot mai multi oameni îsi îndreaptã optiunea prezidentialã spre Crin Antonescu. Îl anunt, în calitate de presedinte al PNL Husi, cã este prea târziu”, a conchis Radu Bobârnat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.