18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Revolutia lui Trifan a esuat!

- Advertisement -

Luptã pe viatã si pe moarte pentru sefie

CINE SAPÃ GROAPA… Vasile Mihalachi a avut de înfruntat, în ultimele zile, tot felul de piedici în drumul spre functia la care a tot aspirat înaintea campaniei electorale, cea de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Conform unor surse din interiorul PSD, s-au fãcut presiuni la vârful partidului pentru ca, în locul lui Mihalachi, sã vinã Ciprian Trifan, fostul presedinte al TSD si actual secretar general al organizatiei judetene. Tinerii pesedisti au bãtut cu pumnul în masã, inclusiv Dragos Cazacu, presedintele TSD, spunând cã demisioneazã din partid dacã nu se va produce o schimbare la vârful Consiliului Judetean, cerând functia de vicepresedinte, promisã deja lui Mihalachi. De aceea, în ultimele zile, Mihalachi ar fi fost un pachet de nervi si asteaptã cu înfrigurare rezultatul votului de astãzi, când va fi constituit noul Consiliu Judetean si va fi validat mandatul noului presedinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Totusi, Mihalachi a primit si o veste bunã asearã: dupã o sedintã furtunoasã, care a durat mai bine de trei ore, majoritatea pesedistilor au considerat cã Mihalachi poate rãmâne în continuare vicepresedinte, în timp ce Trifan a fost învins la modul categoric. Scorul? 70 la 20 în favoarea lui Mihalachi, care mai primeste credit pentru un nou mandat.

Se anuntã o sedintã cu scântei, astãzi, la momentul în care Dumitru Buzatu depune jurãmântul în calitate de nou presedinte al Consiliului Judetean. Conform unor surse din PSD, tinerii social-democrati au bãtut cu pumnul în masã, în ultimele zile, si au cerut ca Vasile Mihalachi sã nu mai fie validat pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Judetean, de aceastã datã ca vicepresedinte. Mihalachi, spun contestatarii, are 20 de ani de functii în fruntea Consiliului Judetean si ar trebui sã mai lase si tinerii sã se afirme. Tinta scandalului, spun cunoscãtorii, ar fi postul ocupat de Corneliu Bichinet, cel de-al doilea vicepresedinte din partea PNL, post garantat de pesedisti prin protocolul încheiat cu Cristian David si Florin Ciurariu. Multi pesedisti cu state vechi în partid au cerut conducerii organizatiei judetene sã facã tot ce se poate pentru ca Bichinet sã nu fie validat pentru un nou mandat ca vicepresedinte, însã protocolul nu a putut fi încãlcat, asa cã „Bichi” va primi girul consilierilor judeteni în cursul zilei de astãzi.

Mihalachi s-a luptat cot la cot cu Trifan

Ceea ce se auzea de câteva zile, pe coridoarele Consiliului Judetean, s-a întâmplat. Un zvon, început timid, a prins contur în ultimele zile si a devenit chiar realitate. S-a spus cã secretarul general al PSD, fostul lider al tinerilor social-democrati, Ciprian Trifan, ar fi spus cã, dacã tot nu se pot atinge de scaunul lui Bichinet, sã i se dea lui celãlalt post de vicepresedinte. Au fost voci din rândul tinerilor PSD care au amenintat cã vor pleca din partid dacã nu li se îndeplinesc cererile. Trifan ar fi spus cã Vasile Mihalachi are prea multe mandate în fruntea Consiliului Judetean si ar trebui sã lase locul si unui tânãr din PSD. Dumitru Buzatu, seful pesedeilor, i-a ascultat pe toti si a dat verdictul: vot în rândul pesedistilor, care sã decidã între Trifan si Mihalachi. Peste 100 de membri PSD au votat, asearã, pentru persoana care va ocupa un al doilea mandat de vicepresedinte, alãturi de Bichinet. În jurul orei 20.00, dupã centralizarea voturilor, s-a aflat cã Mihalachi a fost preferat de majoritatea pesedistilor, în timp ce Trifan a fost nevoit sã rumege înfrângerea. Ciprian Trifan, omul de bazã al noului presedinte al Consiliului Judetean, cel care detine toate secretele financiare ale partidului, va mai avea de asteptat cel putin un mandat pentru a-si vedea îndeplinit visul cu ochii. Se poate spune cã, analizând ce s-a petrecut asearã, Mihalachi are încã o sustinere masivã în partid. Ar putea fi, spun unele surse interne, si un cartonas pe care Buzatu i-l aratã lui Mihalachi, demonstrându-i cã îl lasã pe postul de vicepresedinte, însã este foarte atent la modul în care acesta îsi va juca norocul la alegerile din toamnã. Oricum ar fi, este de asteptat ca la sedinta de constituire de astãzi sã avem si unele surprize interesante.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.