spot_img
spot_imgspot_img
18.8 C
Vaslui
26-mai-2024

Rezultate deosebite obtinute de elevii vasluieni la olimpiadele scolare

- Advertisement -

FRUNTASI… Rezultatele remarcabile obtinute de elevii vasluieni la Olimpiada de Istorie- stiinte sociale au stârnit un val de entuziasm si aprecieri atât pentru elevii performeri, cât si pentru profesorii îndrumãtori. Din totalul celor 142 de elevi înscrisi în primã fazã, 12 dintre acestia au reusit sã acceadã în etapa finalã, urmând sã sustinã examenul pentru olimpiada la faza nationalã.

Prin rezultatele obtinute la olimpiade, elevii vasluieni au demonstrat încã o datã cã judetul nostru are potential intelectual, iar exploatarea acestuia trebuie sã reprezinte principalul obiectiv al profesorilor pentru o societate prosperã. Recent, s-au desfãsurat olimpiadele de Istorie -stiinte sociale, faza judeteanã, în cadrul cãriea s-au prezentat 51 de elevi si s-au calificat la etapa nationalã urmãtorii: la disciplina Culturã Civicã, Oana Demetra Corcodel si Ana Maria Nistor de la Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi, profesorul îndrumãtor fiind Culina Gutu; la Logicã, eleva Oana- Ionela Roman de la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, îndrumatã de profesoara Cristina Mãrgãrint; la Psihologie eleva Cosmina Mãdãlina Cozma, îndrumatã de Mihaela Sîrghi, a reprezentat cu succes Liceul „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui. Tot de la Liceul „Mihail Kogãlniceanu”, eleva Andreea Alexandra Livitã a reusit sã ajungã la faza nationalã la Economie, îndrumatã fiind de profesorul Mircea Popa. Mihaela Oana Mihãilã de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad s-a calificat mai departe la Sociologie, un aport important avându-l profesorul îndrumãtor, Andrei Huiban. Lista se încheie cu Sebastian Popovici de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga”, care, îndrumat de profesorul Florin Onicã, a reusit sã acceadã în faza urmãtoare la Filosofie.

.Rezultate remarcabile obtinute la Olimpiada de Istorie

La Istorie s-au prezentat dupã o preselectie riguroasã la etapele anterioare, 91 de elevi si s-au calificat 5 elevi. De remarcat este faptul cã patru din cei cinci copii calificati la Olimpiada nationalã de Istorie de la Baia-Mare, au obtinut nota maximã pe subiecte elaborate de Ministerul Educatiei Nationale, iar eleva Ioana Andreea Aelenei s-a calificat si la faza nationalã de Latinã de la Pitesti, eveniment mai rar la disciplinele umaniste. Astfel, Patricia Onut, elevã în clasa a VIII-a de la Scoala „Constantin Parfene” Vaslui, îndrumatã de profesoara Livia Spiridon; Ioana Andreea Aelenei din clasa a IX-a de la Liceul „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, îndrumatã de profesorul Nicolae Ionescu; Daniela Orzoi, clasa a X-a de la Colegiul National „Cuza Vodã”, îndrumatã de profesoara Dorina Ionescu’ Andrada Trofin, clasa a XI-a de la Colegiul Economic „Anghel Ruginã” Vaslui, profesor îndrumãtor Simona Arhire si Florina Marieta Neagu, elevã în clasa a XII-a de la Liceul „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, îndrumatã tot de profesorul Nicolae Ionescu, sunt elevii care vor reprezenta judetul Vaslui la faza nationalã a examenului pentru olimpiada de Istorie. „În fiecare an, aceastã etapã din perioada de vârf a anului scolar, suscitã interes din partea elevilor, îndeosebi, Istoria, aspect care dovedeste cã aceastã disciplinã este iubitã de elevi. Desi studiazã trecutul , ea ne oferã numeroase exemple pentru prezent si viitor. Din pãcate, numãrul de ore de istorie este tot mai redus astãzi si nu prea se învatã din lectiile muzei <<Clio>>. Desigur, într-o lume în schimbare, în derivã, agitatã, avem nevoie de istorie ca de aer, întrucât ea contribuie la educatia patrioticã a elevilor aflatã în declin, la pãstrarea memoriei înaintasilor, a traditiilor neamului si la formarea unei conduite moral- civice adecvate societãtii contemporane. Sã nu uitãm faptul cã pe umerii elevilor de azi, va sta România de mâine”, a precizat profesorul Nicolae Ionescu, inspector scolar în cadrul ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.