spot_img
17 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

Rezultate pesediste în învãtãmânt

- Advertisement -

Douã judete în care PSD se simte cel mai bine din tarã sunt primele pe noile liste ale scolilor care nu au putut obtine autorizatii sanitare la început de an scolar, Vaslui si Olt. În judetul nostru, elevii din 237 de unitãti de învãtãmânt nu pot învãta în conditii optime, în vreme ce în Olt 160 de scoli au fost respinse de la autorizare sanitarã.

Ministrul Educatiei dã o raitã, trezit de clopotel, prin scolile din capitalã, dupã care atacã problemele… istorice ale tãrii. Remus Pricopie s-a fãcut de râs recent declarând cã Romulus si Remus au fost crescuti într-o pãdure de o… vulpe. La întrebarea “În ce oras s-au nãscut Romulus si Remus?”, ministrul a rãspuns: “Nu stiu dacã s-au nãscut într-un oras anume, pentru cã ei au fost gãsiti de cineva în pãdure, într-un cuib, cred cã vulpea nu era cetãtean….”

Dupã ce am putut vedea clar cam ce ministru al Educatiei a gãsit PSD în curtea proprie, la Vaslui Gabriela Plãcintã tine sã nu se dezicã de partid si declarã si ea în legãturã cu criza manualelor din scoli: “Învãtãtorii stiu ce au de fãcut la clasã, mai ales cã în primele douã sãptãmâni nici nu învãtau. Pânã vin manualele, sã facã betisoare la clasa I si dictare la clasa a II-a. Au planse, materiale didactice, asa cã pot sã lucreze la clasã, învãtãtorii urmând sã-si adapteze programa scolarã”. La urma urmei, cadrele de partid care se ocupã astãzi de învãtãmânt s-ar putea sã nu mai gãseascã în curând niciun motiv pentru ca elevii sã învete de pe manuale scolare, mai ales cã urmeazã campania electoralã si banii de la Guvern sunt mult mai utili pentru publicarea altor “materiale didactice”: pliante si afise electorale.

În judetul Vaslui, peste 8.000 de elevi învatã în clasele I si a II-a, o parte dintre acestia primind manuale vechi, multe din acestea mâzgãlite sau rupte. Liderul pesedist Victor Ponta însã nu se simte câtusi de putin responsabil. El a declarat cã de vinã pentru situatia creatã nu sunt nici ministrul Educatiei, nici Guvernul, ci nenorocitele de contestatii care încearcã sã strice licitatiile cu dedicatie prin care se furã si din banii copiiilor. (Andrei POPESCU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.