spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Rezultatele controalelor în minivacanta de 1 decembrie: aproape o mie de masini trase pe dreapta, zeci de societãti verificate, amenzi de sute de mii de lei

- Advertisement -

MOBILIZARE… În timp ce majoritatea bugetarilor au profitat de zilele libere prilejuite de Ziua Nationalã a României si au „evadat” din judet, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui a trimis pe teren peste 160 de politisti din cadrul structurilor de ordine publicã, politie rutierã, investigatii criminale si criminalisticã. Cu sprijinul jandarmilor, acestia au desfãsurat razii, pe raza judetului Vaslui, rezultatele controalelor fiind pe mãsurã.

Conform purtãtorului de cuvânt al IPJ Vaslui, prin aceste actiuni de amploare „s-a urmãrit asigurarea climatului de ordine si sigurantã publicã si pentru prevenirea faptelor cu violentã în mediul rural, verificarea respectãrii prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protectia persoanelor, prevenirea si combaterea furturilor din locuintã, de si din auto, de animale si de material lemnos, respectiv pe linia prevenirii prevenirii producerii accidentelor rutiere. Cu ocazia activitãtilor desfãsurate, au fost legitimate peste 1050 de persoane si controlate peste 820 de vehicule si mopede. Au fost verificate 23 de societãti comerciale, 9 cluburi/discoteci si peste 40 de agenti de pazã. De asemenea, politistii au aplicat 389 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 184.000 de lei. Dintre acestea, 355 au fost aplicate pentru încãlcãri ale O.U.G. 195 din 2002 (privind circulatia pe drumurile publice), 24 au fost aplicate pentru abateri prevãzute si sanctionate de Legea 61 din 1991 (R) privind sanctionarea faptelor de încãlcare a unor norme de convietuire socialã, a ordinii si linistii publice si 10 pentru abateri prevãzute de alte acte normative. Ca mãsuri complementare, au fost retinute 60 de permise de conducere si 8 certificate de înmatriculare. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost depãsirea limitei legale de vitezã – cu peste 70 km/h (1), depãsirea limitei legale de vitezã – cu peste 50 km/h (42), neacordare prioritate pietoni (8) si depãsire neregulamentarã (3) si alte abateri (6)”, a declarat Bogdan Gheorghitã, reprezentantul IPJ Vaslui

Activitate intensã si pentru politistii de la Criminalitate Economicã

În aceeasi perioadã, politistii de investigare a criminalitãtii economice, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, au desfãsurat activitãti pentru prevenirea si combaterea faptelor cu impact negativ asupra sigurantei cetãteanului. Acestia au efectuat controale la agenti economici din judetul Vaslui, ce au avut drept scop prevenirea si combaterea faptelor negative din sfera comertului, cu impact negativ asupra sigurantei cetãteanului, în scopul combaterii spãlãrii banilor, evaziunii fiscale si a altor evenimente negative. „Cu ocazia activitãtilor desfãsurate, au fost verificati peste 120 de agenti economici si a fost constatatã sãvârsirea a trei infractiuni, una de evaziune fiscalã, prevãzutã de Legea 241 din 2005, pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, si douã din domeniul drepturilor asupra mãrcilor si indicatiilor geografice, prevãzute de Legea 84/1998. În urma activitãtilor derulate, au fost aplicate 95 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 105. 500 de lei. Dintre acestea, 42 au fost aplicate pentru abateri prevãzute si sanctionate de O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 26 de sanctiuni pentru abateri prevãzute de Legii 349/2002 privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 5 sanctiuni pentru abateri prevãzute si sanctionate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, 13 sanctiuni prevãzute de O.G. 99 din 2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piatã si 9 sanctiuni prevãzute de alte acte normative.

Totodatã, au fost confiscati peste 7.150 de lei si indisponibilizate bunuri pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative, în valoare de 2.400 de lei”, a mai precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Potrivit acestuia, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui vor continua desfãsurarea de actiuni specifice pe raza întregului judet, în vederea prevenirii si combaterii activitãtilor ilicite si încãlcãrii legislatiei, în toate domeniile date în competentã, în scopul asigurãrii unui climat optim de ordine, liniste, sigurantã si legalitate a mediului de afaceri, cu preponderentã în locurile si mediile cu risc ridicat criminogen.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

    • Dacă ești corect, dacă circuli corect chiar nu are nimeni ce ti face! Dacă ar fi de injurat ….injuram politicienii fiindca Moldova este lipsita de o autostrada. Era normal ca în zilele libere ,minivacanta cum ii spun ei ,politia sa fie pe baricade! Bombardierii s au ars! Si foarte bine ,ținând cont câtă nesimțire este în trafic acum! Consider, si aduc argumente, ca permisele de conducere se acorda prea ușor în actualele condiții de trafic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.