spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Rezultatele elevilor vasluieni la olimpiadele nationale de fizicã si chimie

- Advertisement -

CELE MAI SLABE REZULTATE În perioada 30 ianuarie – 4 februarie, a avut loc la Arad, Olimpiada Nationalã de Fizicã, la care au participat 516 elevi din toatã tara, printre care si nouã elevi din judetul Vaslui. Acestia au sustinut trei probe de concurs, de laborator, de teorie si proba de baraj pentru selectarea lotului national lãrgit. Din pãcate, au obtinut doar o singurã mentiune, fiind cele mai slabe rezultate obtinute de elevii vasluieni participanti la olimpiadele nationale de fizicã din ultimii zece ani. La chimie, din cinci elevi participanti – trei au obtinut mentiuni si mentiuni speciale, lucru ce nu este remarcabil, deoarece la aceastã olimpiadã s-au acordat mentiuni la peste 90% dintre participanti!

În perioada 30 ianuarie – 4 februarie, a avut loc la Arad, Olimpiada Nationalã de Fizicã, la care au participat 516 elevi din toatã tara, printre care si nouã elevi din judetul Vaslui. Acestia au sustinut trei probe de concurs, de laborator, de teorie si proba de baraj pentru selectarea lotului national lãrgit. Cei nouã sunt: Ovidiu Popa (clasa a VII – a, de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, profesor – Augustin Tomescu), Eduard Agarici (clasa a VII -a – Scoala 5 Vaslui, profesor Elena Bãdãrãu), Grama Dragos (clasa a VIII – a, Scoala 5 Vaslui, profesor Elena Bãdãrãu), Bianca Mihaela Plezneac (clasa a VIII – a, Scoala 8 Vaslui, profesor Dyana Cruceanu), Alexandra Lungeanu (clasa a IX – a, Colegiul National “Cuza Vodã” – Husi, profesor Popa Cristinel), Alexandra Hurdubaie (clasa a IX – a, Colegiul National “Cuza Vodã” – Husi, profesor Popa Cristinel), Diana Plop ( clasa a X-A, Colegiul National “Cuza Vodã” – Husi, profesor Popa Cristinel), Mihnea Serban (clasa a XI – a, Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad, profesor Cãtãlin Anghelutã si Lucian Stan (clasa a XII – a, Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad, profesor Mirela Petrea).. Dintre acestia, doar Ovidiu Popa, din clasa a VII – a, de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad a obtinut o mentiune. Niciunul dintre cei nouã nu a reusit sã se califice în lotul national al României la fizicã, ceea ce, conform declaratiilor fãcute de prof. Cãtãlin Ignat, inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Vaslui, sunt cele mai slabe rezultate din ultimii zece ani, obtinute de elevii vasluieni la Olimpiada Nationalã de Fizicã.

La chimie stãm mai bine, dar…

O altã olimpiadã nationalã care a avut loc în perioada 30 ianuarie – 5 februarie, la Timisoara, a fost cea de Chimie. Organizatorii Olimpiadei Nationale de Chimie au acordat premii la aproximativ 90% dintre cei peste 400 de elevi cîti au luat parte la marele concurs din capitala Banatului. La aproape toate nivelele au existat mai multi concurenti pe acelasi loc, iar la festivitatea de premiere a plouat cu mentiuni si mentiuni speciale. Aproape nimeni nu a plecat acasã cu mâna goalã. Judetul Vaslui a avut cinci participanti la aceastã olimpiadã si anume: Laura Elena Dudãu (clasa a VIII – a, Scoala 10 Vaslui, profesor Maria Mereutã), Mariana Daniela Gavrilas (clasa a IX -a , Liceul teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor Doina Gosav), Ramona Postu (clasa a X – a, Liceul teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor Doina Gosav), Roxana Alexandra Bogos (clasa a XI – a, Liceul teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor Adriana Ciupercescu) si Florina Petronela Vârnã (clasa a XII – a, Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi, profesor Diana Adumitroaie). Dintre acestia, trei s-au întors cu mentiuni si mentiuni speciale: Laura Elena Dudãu (clasa a VIII – a, Scoala 10 Vaslui, profesor Maria Mereutã) – mentiune si douã mentiuni speciale obtinute de Mariana Daniela Gavrilas (clasa a IX -a) si Ramona Postu (clasa a X – a), ambele fiind de la Liceul teoretic “Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui, fiind pregãtite de profesorul Doina Gosav.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.