spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Ridicarea imunităţii parlamentare a lui Voronin va fi discutată luni, ora 14

- Advertisement -

Comisia juridică, numiri şi imunităţi, condusă de deputatul Ion Pleşca, va examina luni, la ora 14:00, cererea Procuraturii Generale (PG) privind retragerea imunităţii parlamentare a deputaţilor comunişti, Anatolie Popoşoi şi Vladimir Voronin.

Ion Pleşca a declarat presei că în timpul examinării cererii PG, la şedinţa Comisiei trebuie să fie prezenţi şi cei doi deputaţi. „Dacă lipsesc nemotivat, examinarea va avea loc în lipsa lor, în cazul în care lipsesc motivat, şedinţa se amână”, a mai spus Pleşca.

Întrebat ce putere juridică are imunitatea lui V. Voronin de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), preşedintele Comisiei juridice a răspuns că aceasta nu este o piedică pentru tragerea la răspundere, în cazul în care imunitatea moldovenească va fi ridicată: „Cea de la APCE este valabilă doar în timpul sesiunilor Adunării şi atât”.

La rândul său, deputatul comunist, Vadim Mişin crede contrariul: „Domnul Voronin are imunitatea APCE şi nimeni nu o poate anula”. De asemenea, Mişin a reiterat poziţia comuniştilor, referitor la cererea PG: „Este o răfuială politică. Procuratura îndeplineşte o comandă a actualilor guvernanţi”.

Vadim Mişin a negat şi acuzaţiile prevăzute în solicitarea PG, prin care fostul preşedinte Voronin nu ar fi convocat Consiliul Surem de Securitate în timpul evenimentelor din 7-8 aprilie 2009. „Eu nu înţeleg de unde s-a luat această acuzaţie, deoarece noi în comisie (Mişin a fost membru al Comisiei „Nagacevschi”, pentru elucidarea evenimentelor din 7 aprilie – n.n.) nu am discutat despre acest lucru. CSS, în primul este un rgan consultativ… Eu cred că unicul judecător al lui Voronin este timpul. Va veni timpul şi îi veţi mulţumi lui Voronin că nu a permis vărsarea de sânge”.

Amintim că ieri, Procuratura Generală a înaintat Parlamentului un demers în care se spune că la 18 septembrie procurorii au început urmărirea penală a lui Vladimir Voronin pe cazul decesului unei persoane în timpul evenimentelor din 7 aprilie, precum şi pe cazul devastării clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei, şi alte urmări grave

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.