Ritualul botezului rămâne neschimbat! BOR a decis: bebeluşul va fi scufundat de trei ori în cristelniţă

După decesul bebeluşului de la Suceava, care s-a petrecut la scurt timp după ce a fost scufundat în cristelniţă, aproximativ 65.000 de persoane au semnat o petiţie prin care au cerut modificarea ritualului Botezului. În ciuda solicitărilor unei părți importante a societății civile și a unor înalți ierarhi, Sfântul Sinod a decis păstrarea acestui ritual în forma sa iniţială, care presupune scufundarea de trei ori a bebeluşului în cristelniţă.

Ritualul botezului rămâne neschimbat. Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, în virtutea faptului că Biserica Ortodoxă are obligația statutară de a rămâne în unitate cu Biserica Ortodoxă universală, Sfântul Sinod a decis că Biserica Ortodoxă Română nu poate modifica doctrina și ritualul, informează basilica.ro.

Ritualul botezului rămâne neschimbat! În Facultăţile de Teologie se va acorda o atenție sporită ritualului întreitei „afundări”

În ceea ce privește ”îngrijorările” din spațiul public, Sfântul Sinod a făcut câteva precizări:

1) înainte de săvârșirea Sfintei Taine a Botezului, preotul are obligația de a discuta cu părinții și nașii copilului, care, în prealabil, s-au consultat cu medicul pediatru. Aceştia vor prezenta preotului starea de sănătate a copilului;

2) în cadrul Facultăților de Teologie din Patriarhia Română se va acorda o atenție sporită practicii liturgice referitoare la săvârșirea actului întreitei „afundări” din timpul slujbei Botezului, practică liturgică obligatorie pentru studenții teologi din anii terminali ai secțiilor de Teologie Pastorală; …https://www.romaniatv.net/ritualul-botezului-ramane-neschimbat-bor-a-decis-bebelusul-va-fi-scufundat-de-trei-ori-in-cristelnita_5303968.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ