19.8 C
Vaslui
06-oct.-2022

Robert si-a gãsit linistea…deocamdatã

- Advertisement -

SECURIZAT Robert Strat, copilul în vârstã de 12 ani din comuna Zãpodeni, care duminicã a fugit de acasã acuzând cã a fost maltratat de tatãl sãu, a ajuns miercuri într-unul din centrele Protectiei Copilului Vaslui. Atât institutia cât si tatãl bãiatului spun cã acesta e expert în ale mintitului, invocând lipsa vânãtãilor de pe suprafata corpului. Robert îsi mentine afirmatiile si spune cã nu vrea sã se mai întoarcã acasã.

Povestea bãiatului din Zãpodeni care duminicã a venit pe jos pânã în Vaslui dupã ce a acuzat cã a fost bãtut cu lantul de tatãl sãu, si-a încheiat fericit primul capitol. Acesta a ajuns într-un centru al DGASPC Vaslui, urmând ca în perioada imediat urmãtoare sã-i fie reevaluatã situatia psihico-socialã. Reevaluatã pentru cã, potrivit reprezentantilor Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului, Robert este un client mai vechi al institutiei. “Istoricul social al copilului relevã faptul cã, în perioada 2013-2014, acesta a fost gãzduit în repetate rânduri în cadrul unui adãpost de zi si noapte pentru copiii strãzii, în contextul reclamãrii faptului cã a fost agresat fizic de cãtre tatãl sãu. La examinarea realizatã de personalul de specialitate însã, minorul nu a prezentat niciodatã leziuni, echimoze sau alte urme de violentã pe suprafata corpului, cu exceptia unor cicatrici provenite din cãzãturi accidentale vechi. De asemenea, concluziile programului de asistentã psihologicã de care a beneficiat minorul, coroborate cu informatiile furnizate de cãtre reprezentantii autoritãtii locale (Primãria comunei Zãpodeni), respectiv institutia de învãtãmânt frecventatã de acesta, reflectã existenta unor tulburãri de comportament ca urmare a mediului familial disfunctional (divortul pãrintilor si traumele asimilate acestuia), aspecte ce au sustinut demersul nostru de a orienta reprezentantii legali ai copilului spre o examinare medicalã de specialitate. În contextul actual al evenimentelor, copilul a fost securizat într-un centru al institutiei noastre, iar specialistii Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui reevalueazã situatia psiho-socialã a acestuia. Dacã se va concluziona cã familia naturalã reprezintã un factor de risc major pentru dezvoltarea sa ulterioarã, se vor întreprinde demersurile aferente instituirii unei mãsuri de protectie specialã în favoarea copilului.” se aratã în comunicatul DGASPC Vaslui.

Adrian Strat, tatãl copilului: “Nu l-am lovit!”

Adrian Strat, tatãl lui Robert, neagã cã l-ar fi bãtut duminicã pe acesta. “N-am dat în el nici mãcar o palmã, darãmite cu lantul. El mi-a mai fãcut de astea, duminicã cred cã a fugit a 12-a sau a 13-a oarã de acasã. Avem o clãdire lângã terenul de fotbal din sat, acolo s-a adãpostit de cele mai multe ori. M-am tinut de el sã meargã la scoalã, am fost de foarte multe ori sã vorbesc cu conducerea. Directorul mi-a spus cã mai des vin eu la scoalã decât bãiatul meu. E copil destept, dar mincinos. Am sã-l mai las la centru câteva zile, poate chiar sãptãmâni, sã vãd dacã-si revine.” ne-a declarat Adrian Strat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.