32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Robotica în slujba medicinei. Tratament revoluţionar disponibil la Iaşi, pentru bolnavii de Parkinson

Printre cele mai revoluţionare tehnologii din secolul XXI se numără şi un tratament pentru bolnavii de Parkinson – sunt aparate care vin ca o extindere a mâinii neurochirurgului şi care ajută oamenii chiar şi fără internare.

Evoluţia medicinei a dus la tratamente revoluţionare. În cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Parkinson, multă vreme s-a crezut că nu există tratament care poate duce la dispariţia bolii în întregime, medicaţia în scop paliativ fiind varianta principală de tratament. Acum, specialiştii vorbesc de o intervenţie revoluţionară, care face ca boala să dispară imediat: Stimulare Cerebrală Profundă.

„Parkinsonul este o boală a sistemului nervos central, extrem de invalidantă pentru persoana în cauză. Presupune o disfuncţie, în cel mai fericit caz, sau o degradare a unor neuroni din creier, care sunt localizaţi în nişte structuri care secretă un neurotransmiţător numit dopamină“, explică pe scurt conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi pentru „Weekend Adevărul“.

Citeste mai mult: adev.ro/rclnco

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here