Româncă executată în stil mafiot în Spania. „Aceste fete sunt singure în mâna mafioţilor şi asasinilor”

O româncă de 19 ani, care locuia de mai mulţi ani în Spania, a fost ucisă, iar corpul ei neînsufleţit a fost descoperit întâmplător de un vânător, într-o mlaştină, în localitatea spaniolă Albal. Autorităţile cred că tânăra a fost ucisă de mafioţi. Florina Gogoş s-a mutat în Spania purtată de mirajul unei vieţi mai bune, iar de câteva luni se prostitua în zona Valenciei. Tânăra împărţea un apartament cu o conaţională, şi ea prostituată şi avea planuri mari. Ea şi-ar fi propus să strângă bani pentru a se întoarce apoi în ţară şi să o ia de capăt. Dar soarta a vrut altfel. Pe 8 ianuarie, poliţiştii au fost alertaţi de colega Florinei, care a anunţat dispariţia acesteia. S-a presupus mai întâi că românca a fost răpită de vreun client, însă odată cu trecerea timpului anchetatorii au luat în calcule o crimă.

Enigma a fost dezlegată, cel puţin parţial, când un vânător a anunţat că a găsit corpul fără viaţă al unei tinere, informează Las Provincias. Potrivit sursei citate, trupul româncei se afla într-o stare avansată de descompunere şi plutea într-o mlaştină, însă criminaliştii au reuşit să o identifice, pornind de la haine şi de la cele două tatuaje ale fetei. Nu este însă foarte clar unde şi în ce situaţie a dispărut fata.  Presa spaniolă scrie că poliţiştii ar fi găsit între timp o înregistrare în care tânăra este văzută urcând într-o maşină albă. Totuşi, anchetatorii nu s-au grăbit să tragă concluzii, mai ales că imaginile nu sunt suficient de clare pentru a permite identificarea plăcuţei de înmatriculare.

Autorităţile cred că e mâna mafioţilor Nu se ştie cine şi dacă a răpit-o pe Florina, în schimb este clar că tânăra a fost victima unor ucigaşi nemiloşi. Autorităţile cred că la mijloc ar fi fost şi Mafia, însă nu au deocamdată toate detaliile şi nu au făcut publice nici motivele pentru care românca ar fi putut fi executată de mafioţi. Primarul din Albal, Ramón Marí, crede că tânăra a fost ucisă de Mafie şi a reamintit un caz asemănător, care a avut loc în urmă cu 20 de ani, în aceeaşi localitate. Atunci, victimă a fost o altă prostituată, Ivanei Yutakova, o tânără originară din Cehia. Ea a fost găsită moartă, împuşcată, dar anchetatorii nu au reuşit să rezolve cazul. Moartea Ivanei a avut însă un impact emoţional asupra locuitorilor din Albal, care au ridicat o piatră funerară în amintirea sa. Tot atunci, oamenii s-au mobilizat şi au adunat bani pentru ca trupul ei să poată fi repatriat şi înmormântat în Cehia. Arc peste timp, primarul din Albal a anunţat deja că  va găsi soluţii pentru ca tânăra să poate fi înmormântată acasă, în România. Ramón Marí spune că şi de această dată la mijloc a fost mâna Mafiei şi a atras atenţia că astfel de cazuri se vor repeta, dacă nu se vor lua măsuri.

„Aceste fete sunt singure, într-o aventură, la mâna mafiilor şi a asasinilor. Indiferent câte ordonanţe am face împotriva prostituţiei, nu putem lupta decât cu eforturile poliţiei şi ale Garda Civilă. Ştim cu toţii că aceste fete sunt exploatate de reţele mafiote, că depind de aceste grupuri, dar dacă sunt întrebate spun că sunt acolo din propria lor voinţă, este dificil să acţionăm”, a spus primarul. Levante El Mercantil Valenciano scrie că edilul a decis ca marţi, 2 februarie, Consilul Local să păstreze un minut de tăcere pentru tânăra româncă. Într-un demers fără precedent, acesta a anunţat o adevărată cruciadă împotriva exploatării femeilor şi le-a cerut concitadinilor săi să colaboreze cu Poliţia pentru a rezolva acest caz. El a mai solicitat oamenilor să le ofere sprijin femeilor exploatate sexual şi familiilor acestora şi şi-a invitat omologii din oraşele V-31 care suferă flagelul prostituţiei, precum Catarroja, Silla, Massanassa, Benetússer, Alfafar sau Sedaví să se alăture acestui demers.

Citeste mai mult: adev.ro/qnvom2
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ