spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

România și Ucraina discută proiecte de transporturi și turism, după 7 ani

- Advertisement -

După o pauză de şapte ani, Ucraina şi România au reluat dialogul interguvernamental în domeniul dezvoltării transportului, turismului şi în alte sectoare economice.

Cele două părţi au subliniat posibilitatea colaborării în dezvoltarea transportului de mărfuri prin intermediul sistemului naval, potrivit agenției Interfax.

Prima reuniune a Comisiei româno-ucrainene pentru colaborare economică, industrială, ştiinţifică şi tehnică a avut loc ieri, la Kiev, potrivit unui comunicat al guvernului ucrainean.

Coridorul Traceca și trafic de mărfuri pe feriboturi

Partea ucraineană a fost reprezentată de ministrul adjunct pentru infrastructură, Konstantin Efimenko, iar delegaţia română a fost condusă de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Eusebiu Pistru.

Părţile au convenit să coopereze în special în domeniul transporturilor. Ucraina şi România au subliniat perspectivele de cooperare în cadrul coridorului TRACECA şi dezvoltarea traficului de mărfuri prin sistemul de feriboturi. În plus, având în vedere impulsionarea transportului rutier de mărfuri în 2011, părţile au convenit şi asupra liberalizări pieţei de transport rutier.

Ucraina a făcut propuneri privind autostrada în jurul Mării Negre pe segmentul ucrainean, urmând ca subiectul să fie discutat în formatul Ucraina-România-Republica Moldova.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.