România a început demersurile pentru certificatul verde european. Noi măsuri pentru campania de vaccinare

România a început demersuri pentru certificatul verde european, a spus Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de vaccinare.

Întrebat dacă şi România a început demersuri pentru certificatul verde de vaccinare, medicul militar a răspuns: „Da. Vorbim de certificatul verde folosit la nivel european”, a spus el, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat în MS Andrei Baciu a spus că este vorba despre un demers comun al mai multor instituţii – Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS.

„Este un demers comun al mai multor instituţii, este un demers european şi România a început de mai mult timp… e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat”, a spus Baciu.

„Deadline-ul e luat la nivel european, sunt discuţii cu toate statele membre”, a adăugat el.

Noi măsuri pentru a crește numărul persoanelor vaccinate

În conferința de presă săptămânală, Gheorghiță a anunțat noi măsuri pentru accelerarea campaniei de vaccinare în România.

Astfel, începând de săptămâna viitoare, cea de-a doua doză de vaccin va putea fi făcută într-un centru diferit față de cel în care s-a făcut prima doză, în funcție de disponibilitatea locurilor și cu minim 72 de ore înainte de programare. În plus, din 28 aprilie se va crește capacitatea fluxului în care se administrează vaccin Pfizer la 96 de persoane/zi. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/romania-a-inceput-demersurile-pentru-certificatul-verde-european-noi-masuri-pentru-campania-de-vaccinare-1510541
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ