România, Austria și Bulgaria vor ca pârtiile să fie deschise. Germania și Italia se opun

Unele staţiuni din România au anunţat deschis sezonul de schi. La fel a procedat și Bulagria, iar Austria intenționează să lase pârtiile de schi deschise de sărbători. În schimb Italia şi Germania fac presiuni ca staţiunile de schi din UE să rămână închise.

Deși pârtiile din România sunt deschise acum, autorităţile nu au luat încă o decizie dacă acestea vor fi deschise în acest an de sărăbători. Motivul principal este că staţiunea austriacă Ischgl a fost focar de Covid-19 în primul val al pandemiei.

Autoritățile din România vor pârtiile deschise

Răzvan Pîrjol, secretarul de stat pentru turism, a declarat că își dorește ca pârtiile din România să fie deschise și caută soluţii pentru rezolvarea unor eventuale probleme.

„Nu este nicio decizie luată, vă daţi seama toată lumea şi-ar dori să fie deschis totul. Lucrăm cu cei din industrie, dacă vreţi, cu toată partea de instalaţii şi încercăm să găsim nişte modalităţi şi soluţii care să respecte aceste recomandări şi aceste norme de siguranţă.
Rămâne problema cozilor şi, cu siguranţă , dacă în special, cum spuneţi dumneavoastră, restul Europei va fi închis şi noi vom reuşi să menţinem deschise, ceea ce nu ştim acum încă, va fi nebunie. Va trebui să găsim un modus operandi care să evite o creştere a cifrelor”, a declarat Răzvan Pîrjol.

Mare parte dintre staţiuni din România au anunţat deja că şi-au făcut propriile reguli epidemiologice şi îi așteaptă pe oameni la distracţie pe pârtie.

Turiștii, obligați să poarte masca de protecție

Administratorii domeniului schiabil Straja, din Valea Jiului, au anunțat deschiderea sezonului de schi, începând cu data de 28 noiembrie. Potrivit anunțului publicat pe pagina de Facebook, turiștii trebuie să respecte anumite reguli pentru a preveni răspândirea virusului, iar masca de protecție este obligatorie. … https://www.bzi.ro/romania-austria-si-bulgaria-vor-ca-partiile-sa-fie-deschise-germania-si-italia-se-opun-4081027?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ