spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

România este la un pas de dezastru! Rezervele de gaze naturale se vor termina în 9 ani! În cât timp se vor termina rezervele de petrol?

- Advertisement -

România pare să fie la un pas de dezastru de proporţii după ce un raport întocmit de o companie din Marea Britanie arată faptul că rezervele de gaze naturale se vor termina în aproximativ 9 ani. Nici la capitolul petrol, țara nu stă bine, România rămânând fără prețioasa resursă în aproximativ 22 de ani.

De altfel, raportul ia în considerare doar resursele dovedite ale ţărilor, excluzând posibilitatea descoperirii altor zăcăminte.

Gazele naturale se vor termina în 9 ani în România, arată un studiu

Compania British Petroleum a publicat un studiu care dă fiori românilor. Conform raportului, gazele naturale din România se vor termina în 9 ani. În România, raportul rezerve dovedite şi producţie este de 9,1, în traducere înseamnă că România are rezerve certe de 100 de miliarde de metri cubi și o producţie de circa 8,7 miliarde cubi, în scădere cu aproximativ 9,8% față de anul precedent. Astfel, studiind consumul, gazele romaneşti se vor termina în aproximativ 9 ani.

Cei mai mari producători de gaze naturale sunt Marea Britanie, Norvegia și Olanda, iar pe poziţia a patra se află România. Luând același calcul, Marea Britanie va termina în 4,7 gazele naturale, norvegienii în 12,8 iar olandezii în 6,5 ani. La nivel global, socotind producția și rezervele, gazele ar urma să se termine în aproape 49 de ani. Desigur,datele sunt valabile fără a lua în calcul noile descoperiri, informează E-energia.

Calculul vine în contextul în care un alt raport întocmit de Gazprom a arătat faptul că România și-a crescut dependența de gaze naturale față de Rusia. Țara a înregistrat o creștere de aproximativ 300% comparativ cu 2020. …https://www.bzi.ro/romania-este-la-un-pas-de-dezastru-rezervele-de-gaze-naturale-se-vor-termina-in-9-ani-in-cat-timp-se-vor-termina-rezervele-de-petrol-4255934?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.