spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

România, în topul celor mai scumpe ţări la capitolul energie (VIDEO)

- Advertisement -

În ciuda sărăciei, România este pe primele locuri în topul celor mai scumpe ţări europene în ceea ce priveşte energia. Şi totuşi, autorităţile cred că plătim puţin. Din iarnă, vom plăti mai mult la căldură şi, posibil, la gaze, iar primăria Capitalei pregăteşte un proiect de eliminare a subvenţiilor pentru majoritatea bucureştenilor.

Administratorii de bloc vor avea o iarnă grea, cu un volum dublu de muncă. În plus, autorităţile mai pregătesc ceva: menţinerea subvenţiilor doar pentru familiile cu venituri sub 2.500 de lei.

Dacă primăria Capitalei va găsi totuşi o formulă de implementare, bucureştenii nu vor mai plăti pentru o garsonieră, 180 de lei întreţinere, aşa cum au făcut-o iarna trecută, ci peste 300 de lei. Iar pentru un apartament de două camere factura nu va mai fi 240, ci peste 400 de lei. Deja site-urile de specialitate poziţionează România în fruntea clasamanetelor cu cele mai mari preţuri la energie. Curentul la noi e mai scump cu aproape 50% decât cel plătit de letonieni sau de greci şi cu 40% peste tarifele din Bulgaria sau Lituania. Nici preţul gazelor nu e mai mic.

În doi trei ani, România va trebui să-şi alinieze preţul de producţie cu cel de import. Asta înseamnă o creştere cu pana la 80% pentru a facturii finale plătite de români şi de opt procente în iarna asta.

OBSERVATOR

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.