23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

România pierde tot mai multă pădure pe zi ce trece. Tăierile au ajuns la trei hectare pe oră

România va primi bani nerambursabili prin PNRR pentru împădurirea şi reîmpădurirea a 56.700 de hectare până în anul 2026, în condiţiile în care, potrivit unui raport al Comisiei Europene, suprafaţa de pădure din ţara noastră scade dramatic din cauza tăierilor ilegale.

Una dintre principalele bogăţii naturale din România este pădurea. Ţara noastră are o suprafaţă de 6,9 milioane de hectare de pădure, din care jumătate se află în administrarea statului, cealaltă jumătate regăsindu-se în posesia obştilor sau a persoanelor fizice. Aproximativ 29% din suprafaţa ţării este acoperită cu pădure, dar chiar şi aşa ne situăm cu mult sub media Uniunii Europene, care este de 43%.

Din păcate, an de an suprafaţa de pădure scade dramatic, din cauza tăierilor ilegale. Un raport de anul trecut al Comisiei Europene relevă faptul că ţara noastră pierde trei hectare de pădure pe oră pentru un total estimat de peste 20 de milioane de metri cubi de lemn tăiat ilegal în fiecare an. Asta înseamnă pierderi de 6 miliarde de euro.

Citeste mai mult: adev.ro/rbemes

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here