spot_imgspot_img
13.1 C
Vaslui
04-mart.-2024

România va avea trei din armele-vedetă din Ucraina

- Advertisement -

Armata Română va cumpăra 18 drone Bayraktar TB2 care, alături de rachetele antiaeriene portabile și celebrele lasatoare HIMARS, au adus coșmarul pe capul invadatorilor ruși.

„În sfârșit, lucrurile se mișcă mai repede când vorbim de sistemele de armament de ultimă oră. Și cel mai bine este că, la fel ca în cazul rachetelor antiaeriene portabile, cumpărăm aceste drone Bayraktar TB2 care și-au dovedit eficacitatea în luptă într-un război real. Repet, acest lucru este foarte important. Probabil vom beneficia și de un transfer de tehnologie pentru a putea face mentenanța în România, iar în timp poate vom produce și unele componente. În fine, una peste alta, putem observa că avem patru arme care au ajuns celebre în războiul din Ucraina, iar trei dintre ele sunt sau vor fi în dotarea Armatei Române. Vorbim de sistemele de rachete HIMARS M142 care sunt deja la militarii români de ceva vreme, dar și de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată care acum sunt în proces de achiziție, iar mai nou de dronele Bayraktar TB2. Toate acestea au băgat panica în fosta Armată Roșie. Mai trebuie să contractăm și «distrugătoarele» de tancuri Javeline și atunci vom avea complet tot «meniul» care le stă acum în gât rușilor care au invadat Ucraina. Și probabil se lucrează deja și pentru această achiziție”, arată analistul militar Aurel Cazacu.

Solicitarea către Parlament

Reamintim că Bayraktar TB2, drona devenită vedetă în războiul din Ucraina pentru că a ajuns coșmarul armatei ruse, va intra și în dotarea militarilor români, MApN cerând deja acordul Parlamentului pentru realizarea acestei achiziții…https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/romania-va-avea-trei-din-armele-vedeta-din-ucraina-2202073.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.