România vrea să testeze trenurile pe hidrogen. Ministrul Transporturilor a făcut importantul anunţ

România vrea să testeze trenurile cu hidrogen, fiind vorba de o tehnologie nouă și promițătoare, a spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la o conferință pe teme feroviare.

Țările care stau cel mai bine la trenurile pe bază de hidrogen sunt Olanda, Germania, Austria și Italia. Toate testele din Europa au fost făcute cu trenuri Alstom. „Aș vrea să dezvoltăm un proiect de trenuri pe hidrogen și am avut discuții cu industria, dar m-aș bucura să fim , ca să folosesc un termen din domeniul start-up-urilor de IT, adică să luăm o tehnologie în fază incipientă. Asta ne-ar permite să folosim bani europeni și să atingem obiectivele globale europene în ceea ce privește emisiile de carbon„, a spus ministrul Cătălin Drulă, la conferința Zilele Feroviare, citat de HotNews.ro.

”Ne-ar putea ajuta și să dezvoltăm o industrie și cred că cel mai bine, dincolo de strategii, vorbe și hârtii, este când o faci prin exemplu. O să folosesc o expresie: : când vom vedea trenul pe hidrogen, când vom merge cu el și vom vedea că este o tehnologie fezabilă și în operare, cred că asta va contribui la promovarea acestei tehnologii”, a mai afirmat ministrul Transporturilor. …https://www.romaniatv.net/romania-vrea-sa-testeze-trenurile-pe-hidrogen-ministrul-transporturilor-a-facut-importantul-anunt_5365368.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ