spot_imgspot_img
5.4 C
Vaslui
27-feb.-2024

Românii care donează celule stem, scutiți de plata CASS 10 ani

- Advertisement -

Donatorii de celule stem hematopoietice sunt scutiți de plata contribuției la asigurările sociale de sănătate timp de 10 ani.

Asta după ce Guvernul a adoptat un Act normativ care modifică și completează Legea sănătății și Codul fiscal. Practic, este o aliniere a legislației din România la normele europene, explică dr. Aurora Dragomirișteanu, directorul general al Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

„La nivel internațional și european, reglementările prevăd că o persoană care donează celule stem hematopoietice ar trebui să beneficieze la cerere, nu neapărat obligatoriu, de evaluări medicale cel puțin anual cel puțin 10 ani, astfel încât să ne asigurăm că nu există reacții adverse și o persoană care a făcut o faptă așa de bună pentru o persoană pe care nu o cunoaște să ne asigurăm că își protejează și își păstrează sănătatea. Modificările din ordonanță au avut în vedere aceste reglementări și punerea în acord cu ele”, a explicat medicul…https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/romanii-care-doneaza-celule-stem-scutiti-de-plata-2203675.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.