31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Românii care găzduiesc refugiaţi vor putea deconta din cheltuielile de cazare şi hrană

Guvernul a aprobat, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, posibilitatea ca românii care au găzduit sau găzduiesc refugiaţi proveniţi din Ucraina să beneficieze la cerere de decontarea unor cheltuieli, respectiv 20 de lei/zi pentru hrană şi 50 de lei/zi pentru cazare pentru fiecare persoană găzduită.

„Aş vrea să vă semnalez şi adoptarea ordonanţei de urgenţă care permite persoanelor fizice care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina să beneficieze de decontarea din bugetele Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a cheltuielilor cu hrana şi cazarea în valoare de 20 de lei/zi pentru fiecare persoană găzduită, pentru hrană, şi pentru cazare alţi 50 de lei/zi. (…) Iată că prin această ordonanţă, Guvernul dă posibilitatea românilor care au făcut acest gest să poată continua sau, cel puţin, să-şi diminueze efortul pe care l-au făcut până acum, atât în privinţa asigurării hranei, cât şi în privinţa asigurării cazării”, a declarat Dan Cărbunaru, citat de Agerpres…https://www.digi24.ro/stiri/romanii-care-gazduiesc-refugiati-vor-putea-deconta-din-cheltuielile-de-cazare-si-hrana-1881691

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Pensiunile vor percepe tarife substantiale si fiindca ei au stiut de la inceput ca guvernul va deconta niste bani ca si in pandemie pentru carantinati, vor face solicitari ,,substantiale”. Vorba directorului general de la CFR: nimic nu e gratis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here