1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Românii care se lasă de fumat, în 5 ani îşi pot cumpăra o maşină sau pot da un avans pentru casă

- Advertisement -

Un român moare la fiecare 15 minute din cauza fumatului. Este motivul pentru care deputatul PSD Manuela Mitrea vrea ca fumatul să fie interzis în toate spaţiile închise, de la restaurante până la birouri sau gări. Propunerea este dezbătută astăzi de senatorii din comisia de sănătate. Unele calcule arată că românii ar economisi serios dacă ar renunţa la fumat.

Discuţiile pe subiectul interzicerii fumatului în spaţiile publice au început în jurrul orei 9.00. Există şi senatori care au spus că ei nu pot renunţa la fumat şi şi-au aprins chiar ţigări în timpul şedinţei Comisiei de Sănătate. Ei se declară împotriva acestui proiect de lege, spunând că este discriminatoriu pentru cei care nu se pot lăsa de fumat. Aceştia au formulat chiar şi un amendament ca fumătorii să aibă spaţii speciale amenajate pentru fumat în continuare, în baruri sau la serviciu.

Iniţiatorii proiectului de lege susţin că statul român ar face economii considerabile dacă românii ar renunţa să mai fumeze. Există calcule care spun că până în 2020 s-ar economisi până la 5 miliarde de lei la bugetul de sănătate, la fiecare 5.500 de români care s-ar lăsa de fumat.

Mai mult, există calcule care arată că românii care se lasă de fumat în 5 ani îşi pot cumpăra o maşină sau îşi pot achita avansul pentru un apartament.

Comisia de sănătate va da şi un raport, urmând ca proiectul de lege să ajungă în Senat. Ultimul cuvânt îl au însă deputaţii.

www.realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.